Så fick vi se slutet

Ferris, Joshua

| 2008

Flag from sv

81


På reklambyrån i Joshua Ferris debutroman försöker medarbetarna hantera att företaget går allt sämre. I takt med att en efter en får sparken, försöker alla göra sitt bästa för att upprätthålla sin ?jobba-som-vanligt?-pose, samtidigt som kontorsmöbler försvinner, humörsvängningarna ökar och analyserna av vad cheferna kommer att göra härnäst ivrigt diskuteras på närmsta bar. Bland medarbetarna finns Tom, som har tre lager företagsskjortor på sig varje dag; Joe, arbetsnarkoman och ett ständigt offer för sabotage, och Marcia, som kastar ur sig elakheter och har en hopplöst omodern frisyr. Så fick vi se slutet är som tv-serien The Office i romanform! Originaltitel: Then we came to the end Översättning Ylva Mörk Joshua Ferris bor i Brooklyn med sin fru. Han har tidigare skrivit ett flertal noveller. Så fick vi se slutet är hans debutroman.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Linda Dahlhöjd

2012-10-09

Betyg

Rolig bok som var värd en stark fyra i början, men som tappade på slutet. Stora likheter med serien "The Office", fast i bokform.

Odile A

2010-12-10

Betyg

Den här marknadsförs som hysteriskt rolig, som the Office i bokform, men jag håller inte riktigt med om den beskrivningen. Det är inte en bok man (jag) skrattar högt åt, men därmed inte sagt att den är dålig på något sätt. Välskriven och smårolig.

Helena S

2010-04-07

Betyg

Förstod mig inte alls på denna bok. Kämpade mig igenom 100 sidor för att se om den blev bättre, det blev den inte. Skummade sedan igenom lite sidor här och där för att se vad som hände och gav sedan upp den.