Ljudbok

Rövarbruden

Atwood, Margaret

| 2019

Flag from sv

230


Inspirerad av en av bröderna Grimms sagor berättar Margaret Atwood historien om Zenia, en vacker och hämndlysten kvinna som tränger sig in i tre andra kvinnors liv, utnyttjar dem och stjäl deras män innan hon uttråkad drar vidare ... Atwood låter oss uppleva de tre offrens - Roz, Charis och Tony - barndom, ungdom och medelålder. Zenia tar fasta på deras svagheter för att få sin vilja igenom. Rövarbruden är en rapport från könskrigets innersta skrymslen där huvudpersonerna faller offer för en ondska som får sin kraft genom deras egna fantasier och självbedrägerier.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Josefine Lind

2011-04-12

Betyg

Välutvecklade karaktärer som jag verkligen känner med, lär känna och vill läsa om. Men jag tröttnar lite mot slutet.

Kristin Larsson

2011-02-23

Betyg

Lite för skröneaktig för mig, lite för ironiskt skriven. Jag tycker bättre om Kattöga och ffa Den blinde mördaren och Upp till ytan.

A

Angela Alvarez

2011-02-12

Betyg

ett demoniskt hjärta och människorna som skadas utav det - kampen mot det onda med atwoods vanliga elegans.

Pia W

2010-10-05

Betyg

En väl uppbyggd historia, tre kvinnors öden sammanvävda genom den onda Zenia. Den grep tag mer och mer och jag var helt matt när boken var utläst. Rikt och genomarbetat!

Helena Nilsson

2010-07-23

Betyg

Nej, jag tyckte inte om den här. Kanske en annan gång.

Karin .

2010-01-18

Betyg

"Människor som Zenia kommer dig aldrig in på livet om du inte själv bjuder in dem", det är verkligen sant i denna historia.

(Kom att tänka på böcker av Maj-Gull Axelsson när jag läste denna, men hon är betydligt bättre på målande personbeskrivningar.)

A

Annika Sjöström

2009-11-20

Betyg

läste den på svenska