Inga Svartdal, del 2. Inga Svartdal har precis blivit bortgift med den mycket äldre Niels. Hon märker genast att Gudrun, den vuxna dottern från Niels första äktenskap, inte tänker släppa ifrån sig makten över släktgården, och Inga blir tvungen att låta sig styras av den elaka styvdottern. Det dröjer inte länge förrän Niels börjar hävda vad han tycker är sina rättigheter i sängen, vilket får Inga att bäva inför varje natt. Men var befinner sig Niels de nätter han inte är hos henne? När grannen Martin dyker upp på gården förändras allt. Känslorna mellan Inga och Martin flödar och trots att hon är en gift kvinna kan Inga inte förhindra förälskelsens framfart.
Jag har läst de första två delarna i serien om Inga Svartdal. Böckerna utspelar sig i Norge i början av 1900-talet och följer Inga Svartdal, som i första boken blir bortgift med en betydligt äldre man mot sin vilja.
De här böckerna är fulla av dramatik och romantik - det är starka känslor, svek, hämnd och förälskelse vid första ögonkastet. Böckerna är händelserika från första sidan och det finns många intressanta sidokaraktärer, särskilt i andra boken där Inga lär känna folket på sin makes gård. Det jag gillade mest med böckerna var de fantastiska miljöerna som jag verkligen kunde se framför mig.
Handlingen är mörk emellanåt och har lite väl ingående beskrivningar av våldtäkter. Jag har även lite svårt för "störtkär vid första ögonkastet"-konceptet och köpte inte riktigt Ingas förälskelse i grannen Martin. Men Inga är en intressant karaktär att följa och jag förstår varför det skrivits tolv böcker om henne. Bok två slutade med en riktig cliffhanger, så nu är man allt lite nyfiken på hur det ska fortsätta!
2022-03-24
Del 2 av 12 om Inga Svartdal. Inga har precis blivit bortgift till den betydligt äldre Niels, hans ena dotter Gudrun är några år äldre än henne själv och hon visar tydligt vad hon tycker om äktenskapet. Gudrun gör det inte lätt för Inga på gården och Niels har börjat hävda sina rättigheter i sovrummet och Inga bävar för varje natt. Inga har ju känslor för en annan man, Martin och känslorna stärks för varje gång de möts, Hur länge kommer de kunna dölja dem för alla andra innan de blir upptäckta?
Jag säger bara Wow, jag älskar verkligen denna serie. Jag slukade första boken och gjorde det samma med denna. Jag har en svaghet för historiska romaner och denna serie har allt. Jag dras direkt till Norge och början av 1900-talet och upplever allt - miljöerna, karaktärerna och allt som utspelar sig, jag är verkligen där och jag släpper inte boken förräns sista sidan är utläst - jag vill dyka ner i nästa bok direkt. Boken är lättläst, med bra driv och det händer något hela tiden. I denna historiska feelgood serie hittar man alla de klassiska ingredienserna som kärlek, intriger, hemligheter, drama, längtan, vänskap, begär, dramatik och så har den en nervpirrande tråd som gör att jag bara vill ha mer. Missa inte denna serie - jag är helt såld!