Rövarbruden

Atwood, Margaret

| 1994

Flag from sv

231


Zenia, en vacker, lysten och hänsynslös kvinna tränger sig in i tre andra kvinnors liv, utnyttjar dem skamlöst och stjäl deras män. Roz, Charis och Tony är de tre offren. Men "människor som Zenia kommer dig aldrig in på livet om du inte själv bjuder in dem", säger en av väninnorna. Romanen följer de tre kvinnorna från barndomen till medelåldern. Hos var och en hittar Zenia just deras svagheter och använder dem för att nästla sig in i kvinnornas liv.I Rövarbruden ger Margaret Atwood en skrämmande inblick i könskrigets innersta väsen. Romanens huvudpersoner faller alla offer för en ondska som får sin kraft genom kvinnornas egna fantasier och självbedrägerier.Margaret Atwood är född 1939 och idag Kanadas ledande författare. Hon har belönats med en mängd litterära priser och hennes böcker ges ut i mer än 25 länder. Rövarbruden är Margaret Atwoods åttonde roman och hennes senaste är Den blinde...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Josefine Lind

2011-04-12

Betyg

Välutvecklade karaktärer som jag verkligen känner med, lär känna och vill läsa om. Men jag tröttnar lite mot slutet.

Kristin Larsson

2011-02-23

Betyg

Lite för skröneaktig för mig, lite för ironiskt skriven. Jag tycker bättre om Kattöga och ffa Den blinde mördaren och Upp till ytan.

A

Angela Alvarez

2011-02-12

Betyg

ett demoniskt hjärta och människorna som skadas utav det - kampen mot det onda med atwoods vanliga elegans.

Pia W

2010-10-05

Betyg

En väl uppbyggd historia, tre kvinnors öden sammanvävda genom den onda Zenia. Den grep tag mer och mer och jag var helt matt när boken var utläst. Rikt och genomarbetat!

Helena Nilsson

2010-07-23

Betyg

Nej, jag tyckte inte om den här. Kanske en annan gång.

Karin .

2010-01-18

Betyg

"Människor som Zenia kommer dig aldrig in på livet om du inte själv bjuder in dem", det är verkligen sant i denna historia.

(Kom att tänka på böcker av Maj-Gull Axelsson när jag läste denna, men hon är betydligt bättre på målande personbeskrivningar.)

A

Annika Sjöström

2009-11-20

Betyg

läste den på svenska