Rött uppror

Brown, Pierce

| 2015

Darrow tillhör de röda, en medlem av den lägsta klassen i det färgkodade samhället i framtiden. Precis om alla andra röda arbetar han i gruvorna under Mars. Övertygad om att han och hans folk gör planetens yta beboelig för kommande generationer. Det är det de sliter och offrar sina liv för, en bättre värld för sina barn. Men Darrow och hans sort har svikits och lurats. Snart upptäcker de att Mars har varit möjligt att bo på under en lång tid. Stora städer och vackra parker finns spridda över planeten. De röda och Darrow är inget annat än slavar som tjänar en dekadent härskande klass. Driven av hämnd och med längtan efter rättvisa offrar Darrow allt för att infiltrera det legendariska institutet, en skola för den dominerande klassen guld. Han tvingas slåss för sitt liv och hela civilisationens framtid mot de bästa och mest brutala av samhällets framtida härskare. Han kommer att ta till...

L

Leo

2020-03-12

R

Rui Rodrigues

2018-11-02

Fantastisk och otrolig spännande saga. Första boken är faktiskt ca 4 av 5 (men hela trilogin en stark 5) och har många likheter med Hunger Games efter en liten seg start. Därefter blir det bara bättre och bättre. Bok 2 uppnår nivån Enders Game med interplanetära strider (space opera stule) osv och Bok 3 når nästan Dune nivån och lägger till en mänsklig dimension till det hela. Best

C

Carlos Borgström

2017-08-26

En helt fantastisk historia med högt tempo om man bara tar sig igenom den något sega inledningen. Läs den!!!

Näää inget för mig tyvärr 😒

Anna Johansson

2017-03-02

Spännande ungdomsbok i Hungerspelen-anda. Saknar lite djup för att få ett högre betyg, dock kommer uppföljaren läsas.

Marianne Strandberg

2016-06-14

4 + Jag hade satt fel betyg förut. Nog är den mycket mera värt än en etta... Det är nästan men inte riktigt en femma.

Anton Johansson

2014-03-03

Detta är den bästa bok jag läst sedan Harry Potter. Bättre än Twilight, Hunger Games, Divergent, Enders Game, Cirkeln etc etc. Du måste läsa denna bok