Rösterna

I Rösterna blottar författaren med stor psykologisk insikt inte bara förbrytarnas mänskliga bråddjup utan också de brutala lagar som gäller i en ung kamratkrets där alla måste inordna sig och där den som ifrågasätter reglerna hänsynslöst fryses ut. Internatet Issing i södra Tyskland är en elitskola dit förmögna människor skickar sina barn. En av lärarna är Michael Danner, karismatisk, begåvad och älskad av sina elever. Det är när han och en grupp ungdomar från skolan gör en utflykt i de bergiga skogstrakterna i Tyrolen som allting börjar; Danners hustru Saskia hittas mördad ute i skogen. När kriminalkommissarie Mona Seiler kommer till Issing uppdagas det att Danner under många år misshandlat sin hustru. Men Danner har alibi: ungdomarna intygar att de alla var tillsammans den natt då brottet begicks. Så inträffar ytterligare ett mord. Offret är Konstantin Steyer, f d elev vid Issing....

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Cindy Kempe

2012-11-04

Betyg

Det här är andra boken jag läst av Christa von Bernuth, och båda dessa böcker har haft väldigt mörka stämningar. Det är påfrestande att läsa om det hårda klimatet Mona Seiler arbetar i som kvinnlig polis och chef. Rent krasst är hela den här boken fylld av män med agg emot kvinnor. Det finns några undantag och de är fina att läsa om. Spännande historia i alla fall!

Mats Blom

2011-03-29

Betyg

Ni känner igen upplägget; Poliskommissarie med personliga problem tar sig an ett fall som påverkar hennes privatliv. Läsarna tycker det är det bästa de läst sen Sagan om Isfolket och man gör en tv-film på boken. Rösterna av frilansjournalisten Christa von Bernuth är svekrim på tyska. Lite lagom sex, droger och kvinnlig utsatthet. Inte helt igenom uselt, men litteratur som skrivs i Excel blir sällan stor.