Rosor, min kära, bara rosor

Levengood, Mark

| 2012

Flag from sv

70


I Mark Levengoods nya samling blandas världsstjärnor som Meryl Streep och Dalai Lama med en sorglustig historia om Liv Ullmanns hund. Men här finns även vinteroptimisterna på livsfarliga skridskoisar, de inte helt ungdomliga turisterna på Göta Kanal och en ängslig telefonväckningsröst på ett hotell i Sverige. Samt förstås Marks kedjerökande mamma, hans svindlande långa morfar och det gistna hembiträdet som vilset vandrar genom livet på svullna fötter. För i Marks ögon är vardagen ett myller av intressanta iakttagelser som han vänder och vrider på och gör både oväntade och inspirerande upptäckter. Och har man Marks förmåga att se det roliga även i misslyckanden, då blir allt det vanliga och trista i vardagen något positivt och lärorikt. Med illustrationer av Ilon Wikland. Mark Levengood och Ilon Wikland samarbetar för fjärde gången i en vacker, tankeväckande och underhållande bok. Deras...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

harriet karlsson

2012-12-18

Betyg

Mark skall läsa sin egen bok.

Jenny Eriksson

2012-08-22

Britt-Marie Kullin

2012-08-22

Betyg

Jag tycker om Mark Levengoods böcker, och jag tror att jag har läst dom alla. Tycker att han skriver på ett så mysigt och småroligt sätt. Texterna går liksom in i hjärtat på något vis. Och man blir glad av hans texter.

( Läs gärna alla mina bokrecensioner i min blogg, Bims Blogg - http://bimsblogg.wordpress.com/category/bokrecensioner/ )