Roms portar

Iggulden, Conn

| 2003

Flag from sv

915


På ett gods utanför Rom växer två pojkar upp. Gajus är son till en nobel men inte speciellt framstående romare. Han och hans fosterbror Marcus är båda begåvade och de kostas på en avancerad fostran, bland annat i stridskonst under en legendarisk gladiator. Tillsammans förbereder de sig för ett liv som krigare och ledare och för alltid väver barndomen deras liv samman. Knappt vuxna hotas deras hem av ett slavuppror och de måste slåss för sina liv. Efter att ha förlorat sin familj flyr de till Rom. De hamnar mitt i en explosiv maktkamp som hotar republikens grundvalar. Gladiatorspel och intriger i senaten, krig i främmande länder och interna politiska konflikter är alla ingredienser i romanen Roms portar som berättar den otroliga historien om mannen som skulle bli den störste romaren av alla: Julius Caesar. Roms portar är första volymen i en historisk trilogi - Kejsaren - som blivit...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

G

Gustaf Mathsson

2020-03-20

Betyg

En av de bästa av Igguldens böcker. Lätt att komma in i och spännande från start till mål,

L

Linda Billström

2017-01-15

Betyg

.

elinore järlehag

2015-09-01

Betyg

Älskar Conn Igguldens sätt att skriva på. Hur han med intresse blandar fakta med fiction. Sträckläste denna bok! Caesar var en mycket intressant person.

H

Helena Almqvist

2013-09-01

Betyg

Lite mindre kampscener och lite mer historiska skildringar hade jag älskat men ändå underbar och gripande, om jag läser den igen någon gång blir det nog fem stjärnor!

Carolina E

2013-01-06

Betyg

Jag har läst på vissa recensioner att många har irriterat sig på själva historiens korrekthet men det här är ju ingen fackbok utan en skönlitterär underhållning, med historiskt perspektiv. Jag kan inte mycket om romarriket och så länge det känns trovärdigt så bryr jag mig inte så mycket om 'faktan' som presenteras. Dessutom finns ett kapitel längst bak i boken där Conn Iggulden förklarar att han har ändrat lite i historien, komprimerat en del år och lagt till en portion fantasi för att det ska passa som skönlitteratur. Boken handlar om Julius Ceasars första tjugo år i livet och vad som händer runtomkring i Rom under den tidsperioden. Ibland kan jag tycka att det blir lite långtråkigt, att de räknas som barn alldeles för länge, trots att det faktiskt händer saker i boken hela tiden. Det blir dock aldrig så spännande att jag knappt kan bärga mig inför att få veta vad som ska hända. Personerna i boken är lite ojämna och vissa fattar man tycke för direkt medan andra faller i skymundan. Jag tycker till exempel mycket mer om Marcus än om Gajus. Gajus morbror Maurius förstår jag inte riktigt, ena stunden räknas han som ond och andra stunden som god? Däremot Marcus och Gajus följeslagare, eller vad man nu ska kalla dem, tycker jag hjälper historien till att bli till det bättre.

M

M W

2012-12-12

Betyg

Bra

Veronica Johansson

2012-04-29

Betyg

Ej färdigläst, något att spara till sommaren :)

L

Lars Andersson

2011-05-17

Betyg

Nej, den här föll inte mig i smaken. Rätt svag 2:a.

Helena Sundberg

2011-05-17

Betyg

Fängslande inblick i romartiden med reel skildring av vardagsliv, kärlek och krig. Man följer Ceasar från barnaåren till vuxenlivet. Boken följer mycket nära de faktiska historiska skeendena vilket ger det hela en extra krydda.

L

Lilo Anderås

2011-02-18

Betyg

Slukade hela serien. Så vansinnigt bra skriven.

K

Karin Löfstrand

2009-09-28

Betyg

Här fastnade jag, självklart kommer jag sluka hela serien...