Romeo and Juliet

This is a title in an inexpensive range of classics in the "Penguin Popular Classics" series.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

K

Katrin Lindh

2019-11-22

Betyg

Elisabeth E

2010-09-20

Betyg

En solklar fyra. Det är en av världens mest kända romantiska tragedier :) Man kan inte låta bli att svepas med i handlingen och önska att slutet skulle vara annorlunda.

Tor von Geijer

2009-09-16

Betyg

Pjur skönhet. Pjur tragedi.

E

Emilia S

2009-07-06

Betyg

Det här är definitivt inte bara en tragedi. Skrattade högt flera gånger. 1600-tals humor är fortfarande rolig. Ibland är det ren buskis. De var inte lite grova i munnen på den tiden. Kolla till exempel i nutida uppsättningar om Julias pappa kallar sin dotter för luder eller grönt as när han blir förbannad! Antagligen inte, men så står det i alla fall i den här översättningen.

Betyg

Jag kanske är för obildad, men att läsa Shakespeare är lite tradigt. Se pjäserna eller bra filmatiseringar passar mig bättre.

I

Inger Mårtenson

2009-06-12

Betyg

Romeo och Julia såg jag första gången som film i London på 70-talet, med bl.a. Olivia Hussey. Jag älskade den och beslöt att om jag någonsin skulle få en dotter skulle hon heta Julia. Jag fick tvillingar...han heter inte Romeo men det var en rolig tanke. Den enda som hette Julia på den tiden var Julia Cesar. Romeo och Julia som bok är alltid aktuell och fantastisk.