
Rom maten, människorna och livet skildrar det vardagliga Rom, alltså romarens stad. Läsaren får stifta bekantskap med det romerska köket i historiskt perspektiv, romaren och hans/hennes förhållande till maten, stadens många marknader, ett antal restauranger, hantverkare och affärsidkare, det judisk-romerska köket, personporträtt, hemmafrun, skandinaver i Rom ur historiskt perspektiv, kaffe, grönsaksodlande munkar, vatten och annat. Författaren Kristina Kappelin och Charlotta Smeds bor och arbetar i Rom sen många år. Kristina är knuten till SVT och skriver kontinuerligt för Aftonbladet och Dagens Industri. Charlotta arbetar som frilansfotograf för såväl svenska som utländska tidningar.
Visa mer
Recensioner
Betyg
Jag säger bara, ska du till Rom får du inte missa den här boken. Och så får du inte missa att gå till Adas restaurang, som Kristina K berättar om i boken. Nu finns inte Ada kvar i livet längre, men sonen som driver restaurangen vidare gör det i Adas anda. Missa inte köket! Mindre än toaletten:)