Rollspel

Baldacci, David

| 2004

Flag from sv

109


En mördare gäckar polisen på landsbygden i Virginia. En ung kvinna, stripteasedansös visar det sig, hittas död och svårt sargad. På brottsplatsen har gärningsmannen lämnat märkliga spår som tyder på att han iklätt sig rollen av en seriemördare som härjade i Kalifornien under 1960-talet. Nästa offer är ett par ungdomar. Samma märkliga signaler från gärningsmannen. Robert Lee Battle är en av Virginias rikaste och mest ansedda män. Men det finns sprickor i den välputsade fasaden. Battle är en osympatisk familje-tyrann och det utåt sett lyckliga äktenskapet med den paranta hustrun är en kuliss. Familjen ruvar på mörka minnen av en son som dog i unga år under omständigheter som tystats ned. Deckarparet Michelle Maxwell och Sean King engageras av polisen i jakten på mördaren som fortsätter spela sitt morbida rollspel. När ett av mordoffren visar sig vara en ung man som misstänks för...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Cindy Kempe

2018-12-09

Betyg

Det jag tyckte mest om med boken var att få följa varje pusselbit för att lista ut motiv och mördare. Den stora bristen med boken är de trista stereotyperna och att språket och handlingen ofta lutar åt det fåniga och uppenbart tillrättalagda hållet.

Kim M. Kimselius

2018-01-25

Betyg

Förra helgen tipsade jag dig om första boken om deckarparet Michelle Maxwell och Sean King, Den gemensamma nämnaren. I Rollspel återkommer de i ett drama som utspelar sig på landsbygden i Virginia. Jag tyckte mycket om förra boken och även efterföljaren. Det är spännande handling och svårt att lista ut vem mördaren är. Bra kemi mellan Michelle och Sean. En bra deckare helt enkelt. Läs den!

E

Ewa H

2017-04-05

Betyg

Hyfsad förströelseläsning. Men här strösslar Baldacci så mycket med morden att det till slut blir nästan löjligt och hopplöst att hålla reda på alla. Det förtar spänningen.

Engelska Väninnan

2011-06-25

Betyg

Vill inte fortsätta läsa om denne hemske seriemördare. Inget nöje alls.

T

Tina Svensson

2010-03-24

Betyg

Rollspel är blodigare än vad jag är van vid vad gäller Baldaccis böcker. Det är många namn och olika historier att hålla reda på, vilket gör att den känns rörig i början innan man har kommit in i boken. Jag tycker även att slutet var en besvikelse, så jag kan bara ge den en trea i betyg.
För fler recensioner av böcker som jag läser, se min blogg:
http://recensenten.bloggproffs.se