En clown gr konster p en enhjulig cykel. Han frgar om ngon vill prova cykeln, och det vill ju Rolf sklart! "Nu ska jag visa er", sger han. De andra skrattar. Men Rolf ler i smyg. Han har en id. Mnga killar som kmpat med sin lsning har funnit lsgldje i de korta berttelserna om Rolf. Han r den lille drplige mannen som hela tiden gr bort sig. Och tar motgngarna med ett leende. Ngra har liknat honom vid Mr Bean. Rolf r ngot av en svensk Bellman, eller kanske en Hodja. Allts en rolig filur med de bsta avsikter. Men ibland blir det s fel. Bckerna om Rolf vnder sig till barn i rskurs F-3 som just knckt lskoden. De passar ocks fr lite ldre elever med stora lssvrigheter och fr nyanlnda till Sverige.
2021-10-20
Jag tycker att boken var roligt och spnnande fr att det har hnt va att Rolf va i gatan sedan Rolf har set en clownen han hade cykeln den roliga saket va nr Rolf tog cykeln och fixar den
2021-10-20
2021-10-15
Adam10r. Jag har lst Rolf cyklar den va bra och jtte rolig. Alla Rolf boker r knasiga och roliga men gullig och jag rekommenderar den hr boken Rolf cyklar.
2020-10-01
Philip 8 r:
Jag har läst Rolf cyklar. Det är en rolig bok och det finns många Rolfbcker. Rolf är lite knasig men gullig.
I Rolf cyklar träffar han en clown som kan cykla på en enhjuling. Rolf tycker det ser roligt ut och vill prova. Han säger att cykeln är trasig och så fixar han den så att det blir en vanlig cykel nästan. Det tycker inte clownen är roligt.
Bilderna r fina.
AC (mamma)
Rolfbckerna r favoriter hos Philip.
Lttlsta bcker med tydliga bilder och humor.