Rödluvan

Lindell, Unni

| 2004

Flag from sv

323


»Jag mördade den första mannen då jag var fjorton. Sedan kunde jag inte sluta. Farliga män finns det många i världen. Men det finns också ett fåtal farliga kvinnor. Jag är en av dem!« Judith, Lisbet och Carol växer upp hos sin mormor eftersom deras mor inte förmår att ta hand om dem. Genom livet bär de ett minne av en trasig barndom och en känsla av utanförskap. Men de små flickorna blir äldre och är snart vuxna kvinnor. Lisbet blir barnmorska och Judith fotograf medan Carol bara är alkoholiserad och misslyckad. Men vem av dem är kvinnan som mördar män? Deras vardagsliv ger inga ledtrådar, men genom deras relationer till omvärlden kommer vi närmare och närmare svaret. Så småningom avslöjas vem av systrarna det är, och vi följer henne i varje isande ögonblick när hon undanröjer de obehagliga män som plågar hennes tillvaro. Till slut kommer så en pensionerad polisman henne på...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Solveig Andersson

2021-05-01

Betyg

Skickligt konstruerad psykologisk rysare som engagerar och berör läsaren. Läs och rys!

Blommiga Barbro

2013-06-23

Betyg

En annorlunda deckare, som är mer på det psykologiska planet. Riktigt spännande och sorglig. Bitvis även riktigt upprörande!

E

Eva-Lena Holmqvist

2012-09-06

Betyg

Första boken jag läst av Unni och jag tyckte den var väldigt spännande. Gissade på olika systrar i varje kapitel och när jag fick veta mördaren blev jag ändå förvånad.

Anette Marcusson

2011-03-17

Betyg

Kommentera...