The epic story of one manâ??s fight for his love, his God and his country
2021-12-19
Klart bättre än den svenska tv-serien/filmen. Mycket fylligare beskrivningar och händelseförlopp. Men den når inte riktigt ända vägen fram till fullpott.
2018-04-18
En av de bästa serier jag läst. Innehåller det mesta av det bästa i den historiska genern.
2017-06-17
För dig som gillar Svensk historia men också spänning, kärlek och dramatik samt självdisciplin, är denna bok något för dig!
Författaren har lyckats få med Religion, brödraskap, kärlek, kungamakt, Svensk historia och längtan och förtvivlan men även hopp.
Rekommenderar denna bok varmt samt att man läser hela serien (trilogi)
5 stjärnor av 5 möjliga! Rekommenderas kraftigt!
2017-01-15
Betydligt bättre än jag hade förväntat mig, jag har läst hela serien ett par gånger nu. Bra underhållning.
2016-09-14
Högtravande och tråkig. Den enda personen med lite karaktär är Sigrid, när hon dog gjorde även berättelsen det.
2015-01-19
Gillade alla böckerna i serien. Kombinationen av historisk roman och fiktion. Den har allt - kärlek spänning, intressant handling och en hjälte som lyckas med det mesta
2012-07-04
Bra bok trots att den handlar om en övermänniska som det ofta handlar om hos Guillou.
2012-02-16
Som slukad trots att jag sett filmerna. Den där Guilliou vet hur man berättar en historia. Nästa bok nuuu tack!
2011-09-25
Underhållande och kunnigt verk i romanform om svensk nedeltidshistoria. Problemet med Guillous romanfigurer är att de blir för endimensionella. Boken i sin helhet är dock mycket läsvärd.
2011-08-05
Handlingen är ok men karaktärerna är överdrivna. Språket växlar mellan naivt och gammeldags, som att blanda bitar ur bibeln med en barnbok.
2011-05-16
Jag lär aldrig känna personerna i boken. Opersonlig. Kom aldrig ur den. Svag 2:a.
Ett hett tips på en fin iscensättning av den gripande, nyskapande och fullkomligt banbrytande historien om Arne: http://www.hallekis.com/arkiv/xx030617b.htm
2009-08-20
2009-08-18
Eleven som har läst denna bok beskriver att den är spännande och det händer saker hela tiden. Det tog inte mer än tre veckor att läsa ut alla böckerna.
2009-06-18
en historisk roman med och om starka kvinnor. Man förändrade sin bild av författaren över en natt. Bra till dem som inte läst så mycket förut.