En mysig och färgglad godnattsaga för siffersugna små drömmare!Det står ett staket mellan fåret och de mumsiga blommiga buskarna. Fåret bestämmer sig för att bygga en bro. Nu kanske du tänker att får inte kan bygga broar? Det struntar det här fåret i!Räkna får - Brobygget utforskar det klassiska knepet att räkna får för att kunna somna. Sagan handlar dessutom om målmedvetenhet, samarbete och att våga drömma.
2020-10-26
En helt ljuvlig liten godnattsaga med söta teckningarna. Nu ska det räknas får men inte på det sättet man kan tro.
De här fåren har har alla möjliga ljuvliga färger, inte bara vita eller svarta. Inte nog med att vi lär oss färger tillsammans, dessutom får vi lära oss en del siffror också och hur man bygger en bro.
Jag har läst Räkna Får : Brobygget med text och illustrationer av Marléne Tamlin, boken är utgiven av DT Drömträdet Text & Bild 2020. Ett får är ute och går i skogen när det kommer fram till en vacker äng. Fåret ser buskar med blommor som fåret vet smakar jättegott. Fåret springer mot buskarna, men ett staket står i vägen. Ledsen och besviken bestämmer sig fåret för att bygga en bro och börjar samla pinnar till brobygget. Räkna Får : Brobygget är en varm och trevlig saga med en nypa humor. Språket flyter fint och är rolig att läsa högt, illustrationerna är fina, enkla och charmiga i glada färger. Som förskollärare ser jag en stor potential att jobba med den är boken i förskolan. Många mål i Läroplan för förskolan (Lpfö 18) finns med i sagan som t.ex. språkutveckling, matematik, teknik, samspel samt tillit till sin egen förmåga. Det skulle vara jätteroligt att utgå från den här boken i ett projekt med äldre barn i förskolan. Boken riktar sig främst till barn i åldern 2-5 år och det tycker jag är en bra riktlinje, men jag vill också tipsa om den till sexåringar. Boktips till barnfamiljer, förskolor och förskoleklasser!