Ritual

Hayder, Mo

| 2013

Flag from sv

61


Tre meter under vattenytan i Bristols hamn sluter polisdykaren Flea Marley sina fingrar om en avhuggen människohand. Dagen därpå återfinns även den andra handen - också den amputerad - och omständigheterna tyder på att offret fortfarande var vid liv när händerna avlägsnades. Kriminalkommissarie Jack Caffery, nyligen inflyttad från London, får i uppdrag att utreda fallet. Sökandet efter offret leder honom och Flea till de mörkaste delarna av Bristol, en undre värld av drogmissbruk och misär där en uråldrig ondska tycks ha vaknat till liv. Samtidigt hemsöks Flea av minnet av sina föräldrars tragiska död i en dykolycka två år tidigare. Ritual är den första romanen i Mo Hayders Walking Man-serie. MO HAYDER (född 1962) är en brittisk kriminalförfattare. Hennes serie om Jack Caffery har sålt i över 2 miljoner exemplar. Ritual, den första boken i Walking Man-serien, nominerades...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Maria Jacobsson

2020-05-08

Betyg

Tredje boken av Mo Hayder och den sämsta enligt mig. Här intruduceras en dykare som är olycklig och sörjer sina föräldrars död. Lite för mycket focus på detta förflutna, men det tar sig på slutet så jag ser fram emot nästa bok!

M

Mats Sigfridsson

2019-12-03

Betyg

En bok som inte föll mig i smaken. Ganska rörig och intetsägande. Ingen direkt spänning. rekommenderas inte. 1,5

janne lindh

2018-07-14

Betyg

Rörig, pretentiös och blodig skräckthriller som inte engagerar.

Monika W

2018-05-28

Betyg

Jag har ju läst två böcker om Jack Caffery tidigare, som jag gillat, så förväntningarna var väl ganska höga när jag började läsa Ritual. Den är inte bara tredje delen om Jack Caffery utan någon envisas dessutom med att kalla den första delen i Walking man-serien. Något jag inte alls förstår. De handlar ju fortfarande om Caffery. Och Flea. Läs mer på min blogg

Hanna Johansson

2016-09-25

Betyg

Läsvärd deckare som stundtals är ganska otäck.

Katarina Nord

2015-08-18

Betyg

Hu så hemsk! Och så bra! Dock var inte uppläsaren någon upplevelse för mig att lyssna på! Läste det mesta av boken som E- bok. Kommer definitivt att läsa både efterföljaren och böckerna innan.

Maria Larsson

2015-02-21

Betyg

Det här är mindre bra. Kanske är det en effekt av att ha läst två fullkomligt lysande böcker innan som gjorde att Mo Hayders "Ritual" inte alls imponerade på mig.

Den är bitvis osammanhängande, onödigt brutal och detaljerad på sina ställen och helhetsintrycket är rörigt. Det är till och med så rörigt att jag inte riktigt förstår i vilken ordning jag ska läsa hennes böcker.

Jag får aldrig grepp om intrigen och många trådar lämnas olösta. Det är aningens för flummigt och jag blir aldrig berörd. Mer irriterad över att handlingen spretar så mycket i olika riktningar.

Mo Hayders "Ritual" kan ni lägga i listan "icke prioriterat". Det finns så många andra böcker som är mer värda att lägga tid på.

Maria Larsson

2015-02-21

Betyg

Betyg: 1,5. Det är rörigt och osammanhängande. Onödigt brutalt och detaljerat på sina ställen.

Britt-Marie Kullin

2014-07-24

Betyg

Betyg: 4,5 av 5.

(Den här boken var en av dom tolv böcker som jag läste under mina två semesterveckor i Turkiet. Skriver lite kortare och enklare omdömen på dessa böcker, mot vad jag brukar göra på dom recensionsböckerna som jag läser.)

Tredje fristående boken om Jack Caffery av Mo Hayder, efter ?Fågelmannen? och ?Trädens tystnad?.

Och precis lika bra var den här, som dom två tidigare.

Rekommenderar verkligen varmt alla tre böckerna, och läs dom helst i rätt ordning. Mycket spännande och otäcka böcker.

Lotta Karlsson

2014-01-02

Betyg

Trea på gränsen till fyra, men det var helt enkelt lite för mycket trasigt hos aktörerna och för många frågor obesvarade.

Marc Moore

2013-08-28

Betyg

Den är våldsammare än jag vanligtvis brukar vilja läsa men den är konstant spännande och inte så lite bisarr, det värsta är att den baserar sig på verkliga ritualer, saker som jag aldrig skulle kunna tänka mig existerade.

Stefan Wern

2010-11-20

Betyg

Spännande och mystisk. Dock lyckades man inte behålla stämningen och mystiken vid liv hela vägen till slutet.