RIPLEY UNDER GROUND

Highsmith, Patricia

| 1976

Flag from en

266


The Buckmaster Gallery is staging another Derwatt exhibition, but now an American collector claims that the expensive masterpiece he bought three years ago is a fake. It is, of course, and he wants to talk to Derwatt, but Derwatt, inconveniently, is dead.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Magnus Johansson

2016-07-23

Betyg

Gjorde misstaget att läsa boken efter att ha sett filmen, vilket förtog spänningen. Men porträttet av cyniske Ripley är bra, och mordscenerna starka.

E

Ewa H

2014-12-31

Betyg

Underfundig! Men lite väl långrandig, mångordig för min smak. Har också lite svårt för upplösningen.

Klinga

2014-04-16

Betyg

Highsmiths serie om den iskalle bedragaren och mördaren Tom Ripley är välskriven och fängslande. Hon har skapat en person man minns. Men i den andra boken i serien blir det lite plottrigt med människor och olika turer i flera länder. Stark trea.

Lena L

2013-07-21

Betyg

P.H har verkligen skapat en karaktär som man inte annat än gillar trots de brott han begår. Har även köpt de två efterföljande. Verkligen något att se fram emot.

Cecilia Fredriksson

2013-02-05

Betyg

Fantastisk trilogi, rakt igenom. Välskriven och spännande med fylliga personporträtt.

inger ericsson

2012-08-10

Betyg

man får känslan av att se en film när man läser boken

Maria Eriksson

2012-02-19

Betyg

För mig, som sällan läser kriminalromaner, var Highsmiths tre böcker om Tom Ripley en intressant bekantskap. Personskildringen var så bra att man utan att förstå hur det gick till börjar identifiera sig med den vänlige psykopaten. Ett mord eller två är väl inget att bråka om - nej skämt åsido - det är en tegelsten men den är lättläst och väcker tankar efteråt.

Matilda Palmqvist

2010-11-12

Betyg

Såg filmen innan och hade stora förhoppningar. Något besviken. Känslan jag älskade i filmen visade sig vara plockad ut luften, någorlunda. Det är bra, men jag hade hoppats på mer djup, mer av Ripley's karaktär. Men det känns oerhört konstigt att döma ut boken för vad den saknade från filmen. Nu blev det allt bakochfram. Nåväl.