Riket vid vägens slut

Guillou, Jan

| 2000

Flag from sv

2008


Året är 1192 när Arn Magnusson efter tjugo års botgöringstjänst återvänder till Västra Götaland. Där råder tillfällig fred i väntan på det stora avgörandet. Arn är en av många tusen förlorare i det Heliga Landet. Med sig hem för han kunskap och invandrare som blir förutsättningen för en helt ny tid över hela Europa, och som av det lilla bondelandet Västra Götaland skapar det nya konungariket Sverige. Men riddare Arn och hans älskade Cecilia, som nu sköter all ekonomi och handel på Riseberga kloster, riskerar att störta landet i kaos och krig eftersom de båda är förvissade om att kärleken är större än politiken. Riket vid vägens slut är den tredje och avslutande delen i Jan Guillous berättelse om Arn Magnusson och Cecilia Algotsdotter och Sveriges tillkomst vid slutet av 1100-talet.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

R

Rickard Jakobsson

2017-06-27

Betyg

Bra och läsvärd bok med inslag av Sveriges historia!

Rekommenderas varmt.

L

Linda Billström

2017-01-15

Betyg

.

Magnus Johansson

2016-07-21

Betyg

Helt enkelt inte värd att läsa ut. Klyschig och förutsägbar. I en annan kommentar nämns "von-oben-stil", och det träffar rätt bra.

V

victoria sörqvist

2015-03-31

Betyg

Bra bok!

Lars Willfors

2013-08-03

Betyg

Godkänd machotainment med en redig träbock till huvudperson. Guillous ordförråd och den von oben-svinigt arkaiserande stilen stannar i minnet. Här finns dock en någorlunda trovärdig kärlekshistoria som får en tillfredsställande upplösning, vilket höjer den tredje delen i serien över de andra.

Betyg

Grymt bra!

M

Matilda Krig

2012-03-08

Betyg

Spännande! och ett intressant o roligt sätt att lära sig lite svensk historia på. Men förvånad att de de ändrat rätt mycket av historien i filmen...

Mel Stor

2011-03-02

Betyg

Samma som med ettan: jag stör mig på att han är så himla speciell. Fast nu är han ju inte lika speciell, det FINNS ju faktiskt andra som är bättre än vad han är. Fortfarande "jaha, och?"-faktor på vissa ställen, men ändå bättre än ettan. Dock inte tillräckligt bra för att få bättre betyg.

Elin Stenblom

2011-02-20

Betyg

Guillou kan skriva med hjärtat, inte bara med avtryckarfingret!

Helena Nilsson

2010-07-28

Betyg

Jag läste faktiskt inte ut den här. Kanske en annan gång.

L

Lisa Eliasson

2010-02-02

Betyg

Bra bok, bra serie. Men i slutet blev det nästan lite för framgångsrikt.

Betyg

den är spännande och det händer saker hela tiden. Det tog inte mer än tre veckor att läsa ut alla böckerna.

Betyg

I found this whole series a bit pretentious. To imagine that the templars (Arn) - and thus the freemasons (who claim to be decendants of the templars) - were behind the creation of the Swedish nation-state seems not only historically far-fetched, but even sort of 'hidden-agenda' like. Sure, nothing wrong with writing fantasy... these books just don't seem to be promoted as such.