Riddarnas kamp - Emil Wern - detektiv 3

Jansson, Anna

| 2010

Flag from sv

16


Emil är elva år och bor i Visby, precis innanför ringmuren. Där i trädgården står en gammal gul kiosk som Emil har förvandlat till detektivbyrå. Och i Visby behövs det verkligen en sådan, för det kryllar av skumma typer. Tillsammans med lillasystern Linda och den ganska korkade hunden Molly löser Emil riktigt knepiga mysterier. Riddarnas kamp utspelar sig under medeltidsveckan i Visby. Emil och hans bästa vän Ubbe köper biljetter till riddarspelen, för att få se riddarna Spader, Hjärter, Ruter och Klöver kämpa mot varandra. Men varje gång riddarna ska börja strida händer något som gör att spelen måste skjutas upp. Vem kan det vara som saboterar riddarspelen med flit? För detektiv Emil Wern finns bara en sak att göra - hitta den skyldiga!

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

G

Gottsta skola 4

2021-10-13

Betyg

Den är spännande men lite svår att hänga med i. Och svåra ord

Minna Matson

2016-04-13

Betyg

Språket lämnar lite att önska, även för barnen. Och jag kan tro att jag som vuxen gillar karaktärerna då jag läser Maria Wern. Men det är ändå en lättläst, småspännande bok för lite yngre kapitelbarn. Svag trea.

eva lundgren

2010-07-22

Betyg

Läs hellre en valfri Lasse-Maja än den här. Den kändes tillrättalagd och lite falsk, sen var upplösningen på mysteriet alldeles för lättköpt även för 9-åringarna...