Rich boy

"Det är hundra år av kvinnoliv i en generationsroman med mycket mörk humor, och med klar Augustprispotential." Damernas Värld "Trollbindande" - Svenska Dagbladet "Generationsroman av yppersta klass [] Det luktar August lång väg." - Expressen "en oförsonlig feministisk feel bad-roman skriven på en talspråkig prosa som träffar mitt i prick" - Sydsvenskan "Nattsvart släktsaga" - Värmlands Folkblad "En smart och sorgsen, samtidigt rolig och roande berättelse" Aftonbladet "Mästerligt om bagaget som formar oss" - Kommunalarbetaren En mamma och en dotter. Två kvinnoliv sammanvävda av tid, kärlek, ensamhet och en delad utsatthet. Vad innebär det att leva, arbeta och älska som kvinna, i ett samhälle som inte kan få nog av sina rich boys? Marianne kommer från en borgerlig familj på Lidingö som fallit samman i sviterna av pappans död och skapat en ung och osäker kvinna....

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

S

Sara Frimodig

2018-10-02

Betyg

Jag hade nog lite för höga förväntningar på den här boken och blev lite besviken. Det är ett intressant tema, att ärva trauman, hur ens föräldrar formar en, osv och jag tycker verkligen att den är väl värd att läsa. Däremot så var den SÅ bra som jag trott den skulle vara.

K

Karin Ivarsson

2018-09-02

Betyg

Mörk och tung men helt fantastisk. Gick under skinnet på mig, fick mig att reflektera mycket på ett nytt sätt.

Anna Granström

2018-08-14

Betyg

Fantastiskt språk och fantastisk generarationsskildring om hur påverkade barn blir av ens föräldrar. Jag gillade dock inte slutet.