Respektable herrn

Mahfouz, Naguib

| 1988

Jag inser det orimliga i att föreslå att denna djupt mänskliga, finstämda och ironiska roman görs till obligatorisk läsning på våra statliga verk. Men nog gjorde mången byrådirektör klokt i att ge bort ?Respektable herrn? i julklapp till strebrar i hierarkin. Gabi Gleichmann, Expressen

Marianne L

2012-05-04

Tänkt på denna bok många gånger när jag jobbar för mycket och undrar till vilket pris detta har. Läste den för många år sedan.

Victoria G

2012-04-30

En otroligt välskriven och fin skildring av några av livets största och svåraste frågor: "Vad är egentligen meningen med alltihop?" Vi lever i ett samhälle som gör sken av att social och ekonomisk framgång är de viktigaste/ bästa vägarna till ett lyckligt liv, att det är själva Meningen med stort M. Men är det verkligen ALLT? För mig är boken ett stort ifrågasättande av den inställnigen. Den vill visa på en större rikedom i den mänskliga själen än vad som ofta får möjlighet till uttryck idag. Och det gäller inte bara i ett samhälle som det egyptiska som plågas av diktatur, åsiktofrihet, korruption, fattigdom och klassojämlikhet. Det gäller exempelvis det moderna svenska samhället i lika hög grad. En stark fyra!

Conny J

2012-04-30

Instämmer med Bulliga B! Ger dock en fyra i betyg.