Renoveringsobjekten

Susanne har brutit upp från sitt äktenskap med Erik och jobbet på arkitektfirman i Stockholm. Ett frilansuppdrag i sommarvackra Roslagen blir en chans att börja om, men det visar sig snart bli mer komplicerat än hon kunnat ana. Det låter som en arkitekts drömuppdrag, att rita om en gammal skofabrik till ett lyxigt konferenshotell. Susanne flyttar in i lägenheten ovanpå den avfolkade orten Grävinges nedlagda Konsumbutik. Men så avslöjar uppdragsgivaren att det ingår i planerna att riva alla husen längs Fabriksgatan, och det ska i det längsta hållas hemligt för hyresgästerna som bor där. En av dem är Ingegerd, som har bott i Grävinge i hela sitt liv och som bjuder Susanne på kaffe med sockerkaka och skarpa iakttagelser. Och där finns också fastighetsskötaren Conny som väver bilinredningar på fritiden. Han som är femton år yngre än Susanne men som får henne att skratta mer än hon gjort på väldigt,...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

Jag har tidigare läst författarens förra bok "Brevvännerna" och älskade den boken så mina förväntningar var höga och mina tankar - Hur ska författaren lyckas med en fullpoängare igen? Men WOW! Vilken pärla Eli lyckats skriva.

Det här är en fristående fortsättning på förra boken där Susanne lämnar sitt äktenskap med Erik och hon får ett drömuppdrag som arkitekt i den lilla gamla fabriksorten Grävlinge. Susanne flyttar in i den nedlagda Konsum butiken och hennes arbete är rita om en gammal skofabrik till ett lyxhotell och i planerna ingår att alla hus längs med Fabriksgatan ska rivas. Ganska snart lär hon känna grannarna och Conny, dom blir hennes vänner och hennes uppdrag om att riva husen längs gatan har hon hållit hemligt och hon får allt svårare och svårare att utföra sitt arbete.

Den här boken älskade jag. Den är välskriven, lättläst, har ett bra språk och ett bra flyt. Intressanta och underbara karaktärer och riktigt bra miljöbeskrivningar, det gör att jag som läsare lär känna personerna och jag får bilder framför mig hur allt ser ut. Dock tar boken slut alldeles för snabbt, jag vill fortsätta läsa om personerna och vara kvar i Grävlinge. En underbar feelgoodspärla som är varm, charmig och gripande.

J

Betyg

Underhållande, charmig & välskriven!