Rendezvous with Rama

Clarke, Arthur C.

| 1991

Flag from en

263


In the year 2130, a huge alien artifact approaches the Earth from outer space. Commander Norton and his crew take their ship to meet it, and, once inside, discover the wonders that go to make up Rama.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Anton Johansson

2014-11-08

Betyg

Ett enda stort antiklimax. Kul idé dock.

Hans Olsson

2014-10-12

Betyg

För många år sedan läste jag de två första delarna i Rama-serien. En cylindrisk farkost passerar jorden och några människor hoppar på för att undersöka vad det är för något. Det visar sig vara ett rymdskepp, som förmodligen är där för att studera rymdfarande, intelligenta raser. Idén är häftig och de två första böckerna är riktigt bra, spännande och intressanta. I del 3, som jag också läste för många år sedan koloniseras en tredje Rama-cylinder av en relativt stor population människor. Här blir det snarare ett relationsdrama, som jag kommer ihåg det, än ett häftigt verklighetstroget rymdäventyr. Och nu nyligen fick jag tag i den fjärde och avslutande delen i serien: Rama Revealed. Här får vi äntligen följa med till Ramas slutdestination för att få veta vilka de mystiska ramaiterna är för några. Äntligen...

Alldeles i slutet av fjärde boken tycker jag Clarke förstör hela serien. Det tar inte många sidor, men det var lätt för honom. Det är lite som "Lost", där man i början tycker det är häftigt att vara med och man vill veta, men sen händer något skräp och det som kunde ha varit bra mals sönder och förstörs (vissa nätter kan jag vakna och fortfarande vara förbannad på Lost). Jag är medveten om att Clarke är en fantastisk SF-författare, men slutet på Rama-serien förstörde mycket för mig. Jag rekommenderar dock de två första delarna, där det häftiga fortfarande är höljt i mystiskt, tilltalande dunkel.

Läs fler recensioner av mig här: http://hansolsson.net/blogg.html

K

Karl-Mikael Syding

2013-05-30

Betyg

Nästan helt poänglös. Lättläst dock.

Sutra Stevens

2012-09-26

Betyg

Bra koncept men boken ledde ingenvart.

Pernilla Lindholm

2012-04-13

Betyg

Inte alls min grej. Det händer ju ingenting spännande alls.

P

Petter Boman

2011-12-25

Betyg

Bland den bästa Sci-fi jag läst

Liza Bolin

2010-06-21

Betyg

Riktigt bra sci-fi med fokus på rymdfysik och gravitation.

Kjell Jacobsson

2010-05-06

Betyg

Rama är en främmande rymdstation skapad av en främmande ras tusental ev. miljontals årsedan. Den cirkulerar runt solen i en bana liknande Haleys komet och passerar alltså jorden med ett bestämt intervall.
Jorden tror det är en "vanlig" komet och skickar en sond för att undersöka den........
"Aliens" behöver inte alltid ha vassa tänder och äta människors hjärnor till frukost.

Oskar Henriksson

2009-09-17

Betyg

Min favorit sci-fi alla kategorier. Ett riktigt rymdäventyr!

Jonas Olsson

2009-09-13

Betyg

Clarkes bästa bok!