Ren som snö

Pelecanos, G

| 2003

Flag from sv

120


Christopher Wilson, en svart polisman i civila kläder, har i samband med en förvirrad situation på gatan skjutits ihjäl av en vit polisman. Wilsons mor, Leona, söker upp privatdetektiven Derek Strange för att återupprätta sin döde sons heder. Internutredningen visade nämligen att han med alkohol i blodet och utan att vara i tjänst dragit sitt vapen mot en oskyldig man. När Derek söker upp den vite polismannen Terry Quinn visar det sig att han lämnat poliskåren efter dödsskjutningen. Han klarade inte av att leva med ryktena om att det skulle ligga rasistiska motiv bakom misstaget. Quinn är därför lika angelägen som Strange om att få reda på vad som egentligen hände. Snart kommer Strange fram till att den man som Chris Wilson drog vapen mot hade en koppling till Chris syster Sondra och tillsammans med Terry Quinn dras han in i Washingtons undre värld. Spåren leder till en av de stora...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

Det här är ingen snäll liten mysig deckare, nej den är ganska rå och stundvis otäck..Och äta under tiden man läser är inget för den äckelmagade. Fast jag gillade den,,och läser gärna en fortsättning. Uppläsare Stefan Sauk gör halva boken,,han är så bra,,han går nog om Ewerlöf som bästa uppläsare.

Tobbe Fransson

2011-12-05

Betyg

Spännande, brutal, rå. Sammhällets bottenskikt. Vänskap, respekt, kärlek, sex. Svart deckare. Vit fd polis.Skurkar i alla kulörer. En bra mix.