Reglerna

Mannheimer, Sara

| 2008

Flag from sv

105


Nominerad till Augustpriset 2008 för Årets svenska skönlitterära bok Reglerna är en originell berättelse om ett kvinnligt skapande jag, om arbete, kropp, sexualitet och moderskap. I sin debut blottlägger Sara Mannheimer ett kvinnoliv - både egenartat och allmängiltigt. I centrum för berättelsen står ett kvinnligt jag i en oidentifierbar tid och miljö. Ständigt letar hon efter lyckan och kärleken och den äkta skapande kraften. Och för att uppnå dessa tillstånd lever hon efter mycket strama regler. På vägen genom sexualiteten, kärleken och det konkreta arbetet hinner hon dock trassla in både främlingar, ett barn och flera män i sitt komplicerade regelsystem ... I det lilla och hårt hållna formatet lyckas Sara Mannheimer på ett säreget sätt förmedla tydligt utmejslade situationer, såväl komiska som djupt gripande.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Tove Skarstedt

2012-05-04

Betyg

Å vilken underbar bok! Den handlar om kvinnors liv och konstiga saker vi gör och relationer vi har, och barn ... Jag blir alldeles förälskad i denna. Har ni inte läst den så gör det! Helt oemotståndlig. MEN annorlunda :D Ge den åtta chanser om det behövs. Försök inte förstå - flyt med så förstår ni sen.

Betyg

Språket är vackert om än lite för tungt emellanåt. Mitt största problem med boken var att den inte nådde in riktigt, vid några tillfällen kände jag små pirr av obehag men annars inget. Ändå godkänd (2,5 stjärnor om man hade kunnat ge halva :) )

J

Jillsan B

2010-05-20

Betyg

Speciell bok. Svårbegriplig ibland men tänkvärd.

Johanna Galenpanna

2010-01-25

Betyg

Tog mig inte långt innan jag gav upp. Det var allt en konstig bok. Och väldigt repetiv.

M

miranda åkermalm

2009-10-06

Betyg

Det tog lång tid, kanske halvvägs, innan jag insåg att den här boken faktiskt hade en handling. Jag hade älskat den innan som en beskrivning av tvångstankar att leva i sitt eget huvud osv, men nu blev den ju dubbelt så bra!

Mia Hansén

2009-10-05

Betyg

Den må vara fantastiskt ovanligt skriven, men det går inte hem hos mig. Läsningen blir för stakande, och inget tycks hända. Hänger inte alls med på varför jag ska följa huvudpersonen.