REGISSØREN handler om en filminnspilling som i sin lekenhet og milde surrealisme kan minne om Being John Malkovich eller Fellinis 8 1/2. Skrittvis avdekker romanen sitt egentlige motiv hvordan vi iblant må lure oss selv for å komme nærmere sannheten. Veldokumentert, med kjærlighet og sensualitet, beskriver Alexander Ahndoril en stor kunstner i virkelighetens tidlige sekstitall, da så mye av den moderne livsfølelse ble formet. Alexander Ahndoril (f. 1967) er bosatt i Stockholm og er gift med forfatteren Alexandra Coehlo Ahndoril. Han debuterte i 1989 med Den äkta kvinnan. Han har utgitt syv kritikerroste romaner - de siste er Thaiboxaren og Lustresa. Han er også kjent som dramatiker.
Jag tycker om skildringarna från filminspelningarna och av de konflikterna som uppstår mellan de olika karaktärerna. Till en början lite seg och osammanhängande, tills man förstår hans sätt att skriva, och byta tidpunkt då och då. I slutet blir den mycket bättre, då vill man läsa på.
2009-05-15
I och för sig ett "filmiskt" perspektiv, följer figurerna som kamerans närbilder. Men ändå är de egendomligt distanserade. Engagerar inte.