Reckless

Funke, Cornelia

| 2010

Flag from sv

39


Jakob Reckless har hittat vägen till en annan värld, en sagovärld som befolkas av figurer kända genom Grimms sagor. Men det finns stora faror, bl a goyler, som genom att riva människor smittar dem med sin förstenade hud. När Jakobs bror Will följer efter honom till denna värld blir han riven av en goyl. Jakob och hans följeslagare Räv, en flicka som kan växla skepnad, ger sig iväg för att snabbt hitta ett botemedel.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Matilda Persson

2021-03-25

Betyg

Det finns egentligen flera anledningar till att jag inte fastnade för Reckless. Det är onekligen en vacker bok och jag gillar vanligtvis sagovärldar men språket i boken är ganska svårt att komma in i och jag vet inte om det beror på en konstig översättning eller om det är någonting annat. Jag hade en tanke om att ge Reckless till min brorsdotter men jag kan inte tänka mig att hon skulle förstått någonting.

Inledningen är väldigt kort och jag hade gärna sett lite mer tid i den vanliga världen. Efter det inledande kapitlet kastas läsaren in i sagovärlden och det känns snarare som att det är en uppföljare till en annan bok. Historien bara rusar fram och det känns mer som en sammanfattning av boken än en bok i sig. Eftersom allt sker så snabbt och språket är lite märkligt uppbyggt så blir det aldrig spännande. Har redan köpt uppföljarna men det kommer ta ett tag innan jag börjar läsa dem...

S

Stella Kjellmer

2013-07-16

Betyg

Älskar denna boken!

@enbokromans

2011-11-27

Betyg

Kul ide med Grimm-tema men håller inte helt tyvärr.

Betyg

Denna bok tycker jag var bra och den är helt klart värd sin 4a =)

Therese H

2011-10-30

Betyg

Den var nära att få en fyra för det är en kul idé med en Spegelvärld där sagorna är verklighet. Tyckte dock att det var lite segt ibland vilket i och för sig kan bero på att jag var så trött på kvällarna när jag läste att jag hade svårt att komma in i berättelsen ordentligt.

Lena Floser

2011-10-19

Betyg

Det tog ett tag för mig att komma in i den eftersom författaren inte ger läsaren någon startsträcka utan man blir inkastad i handlingen och behandlad som om man redan var insatt i handlingen. När man läst ett tag börjar man dock känna sig säkrare i sadeln och då blir den riktigt bra. Jag älskar hur författaren lyckas skapa något nytt och originellt genom ett hopkok av gamla sagor och det faktum att hon döpt sina huvudpersoner efter bröderna Grimm är en extra liten blinkning.

Karin Söder

2011-09-29

Betyg

Mmm, en bok i min stil! Några syftningsfel o lite andra grammatiska fel, annars lysande ;-)! Rekommenderas varmt!

Anna Johansson

2011-04-01

Betyg

På många sätt en riktigt välskriven och spännande bok. Första delen av boken var bäst, sen dalar den lite, men ändå hålls spänningen uppe. Den får en svag fyra av mig...

R Lindqvist

2011-03-17

Betyg

Fösta halvan får en trea, för den var konstigt utformad med ett utifrån-berättande som gjorde att läsningen gick trögt. men den andra halvan får en fyra eftersom den tog med mig in i handlingen och smyckad med sagoföremål blev det en skön saga med gotisk skräck i bakgrunden.