Leif Ström driver en omåttligt framgångsrik fond. Genom fyra personer i hans närhet får vi följa hur dåliga beslut, kortsynthet och egoism driver livet mot kollaps.Inga-Lill är gift med Leif och kämpar för att skapa mening i ett liv som definieras av maken.Puddy föddes med pengar men är bara bra på att spendera dem ? nu försöker han få ihop medel att investera i Leifs fond för att rädda familjeföretaget han kört i botten.För Amanda och Eric, Puddys respektive Inga-Lills och Leifs barn, handlar livet om att förhålla sig till föräldragenerationens fixering vid pengar. I Hovås, söder om Göteborg, lever personer med för mycket pengar, men som aldrig får tillräckligt. Pengar är religion, och allt offras för rikedom. Denna omättliga hunger driver människor till att försaka allt annat, i synnerhet de närmaste relationerna. För vem väljer bort pengarna?
2022-02-13
Det tog några kapitel för mig att komma in i berättelsen men när det väl hände så ville jag inte sluta läsa. Jag gillar hur David Armini hela tiden låter berättelsen öka i fart. Kapitlen är korta vilket nog är anledningen till att det tog ett litet tag att lära känna karaktärerna. Men då boken är relativt tjock är det skönt med korta kapitel och de bidrar till farten. Att även ändra perspektiv mellan kapitlen ger mig som läsare en helhet kring händelserna. Boken är spännande samtidigt som jag till stor del tycker den är humoristisk. Jag vill hela tiden veta hur allt ska sluta, men har samtidigt en känsla av att inget kommer att sluta bra. Mitt hopp finns dock ständigt där. Armini slänger in små överraskningar på vägen mot slutet. Något jag verkligen gillar. Det här är en bok som – förutom spänning och skratt – kan bidra till funderingar kring pengar och vad som egentligen är viktigt här i livet.
Boken bygger sakta men säkert upp en händelseutveckling sedd från fyra olika perspektiv. Med detaljskärpa som ger en dokumentär känsla får vi följa fyra personer med olika personligheter som blir indragna i olika händelser. Om hur det kan vara att växa upp med rika föräldrar och att pengar inte alltid gör en lycklig. Om en familj som verkar perfekt på ytan och vad som egentligen sker bakom fasaderna i villaidyllen.
Jag hade gärna fått veta lite mer om de yngre karaktärerna, men det var helt klart en bra bok. Det var intressant att följa fyra olika perspektiv och det spännande slutet.