Ravioli

Östergren, Klas

| 2013

Flag from sv

43


Ännu en gång visar Klas Östergren vilken enastående berättare han är. I novellen Ravioli tar Östergren oss med in i en värld där moral och förnuft ställs mot den blinda passionen. Det är en berättelse om kärlek och makt, om att gå över gränsen och om allt som kan gå fel när man gjuter en betonggrund. Inne i futten hängde blåkläder att låna. Där stod åtta lådor med nittiosex konservburkar med ravioli. Det skulle bli vår lunch i sex veckor framöver. Det fick också bli titeln på den här berättelsen, även om det funnits alternativ som kanske var mer adekvata. Som "Gjutarfrossa", "Den förälskade timmermannen" eller "Kärlek och tjuvlarm". Novellix ger ut små, snygga böcker i vykortsstorlek med en novell per bok. Både klassiker och nyskrivet - allt ifrån Virginia Woolf till Håkan Nesser! Samtliga böcker med originalomslag av svenska formgivare, illustratörer och konstnärer. Novellix-novellerna...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Madame Medusa

2018-12-29

Betyg

En ganska tråkig och förutsagd intrig, utan spänning och direkta vändpunkter alls som genuint förvånar mig som läsare. En moraliskt dömande historia där åtrå förvränger huvudet på en av karaktärerna.

Jeanette Algeson

2014-06-30

Betyg

Bland de tråkigaste 28 sidor jag läst. Min tråkiga kurslitteratur toppar högre än den här boken. Ledsen att säga det men nej nej och åter igen nej. Det var som att lyssna på när någon berättar en långtråkig händelse ur sitt liv helt utan någon poäng.