Rättvisans mörker

Leon, Donna

| 2009

Flag from sv

64


Den hederlige politikerns svarta sidaKommissarie Brunetti har inga illusioner kvar om italiensk militär så när en ung kadett på Venedigs militära elitskola hittas hängd, förmodat självmord, fylls han av sorg och medlidande till de anhöriga, men också av irritation och frustration över militärens sedvanliga arrogans.Den döde är son till en läkare och före detta politiker känd för sitt goda rykte och sin omutbara integritet ? alltför sällsynta egenskaper i italiensk politik. Dr Moro är självklart alldeles förkrossad över sonens död, men trots att varken han eller sonens mor tror att det rör sig om självmord är de inte särskilt intresserade av prata med polisen om omständigheterna kring sonens död.När Brunetti ? och den oumbärliga signorina Elettra ? börjar undersöka dr Moros politiska karriär och separationen från sonens mamma möts de av en mur av tystnad. Militären...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

E

Ewa H

2016-01-03

Betyg

Leon är pålitligt bra. En deckare i den "gamla" stilen utan att kännas långtråkigt gammal alls. Och som vanligt sätter Leon det korrupta italienska samhället i fokus. Det är skrämmande att tro att det ligger verkligheten nära. Men eftersom Leon bor i Venedig är det väl dessvärre så. I Rättvisans mörker visar hon att det inte finns någon rättvisa.

Anne-Lie Månsson

2009-07-09

Betyg

Tveksam 3:a, jag hade svårt att bli engagerad i historien. Om det nu var engelskan som inte passade mig eller själva handlingen som inte tog tag i mig. Venedig är en stad som har en rik historia och atmosfär, tyvärr kom den inte riktigt fram.