Prophet

Gibran, Kahlil

| 1992

Flag from en

224


An inspirational, allegorical guide to living. 'The Prophet' is the most famous work of religious fiction in the twentieth century and had sold millions of copies in more than twenty languages. Gibran has his protagonist, called Simply the prophet, deliver spiritual, yet practical homilies on a wide variety of topics central to daily life: love; marriage and children; work and play; possessions; beauty; truth; joy and sorrow; death and many more.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Anna Lindström

2015-05-11

Betyg

Helt okej, velar mellam tvåa och trea. Det fanns en del fina passager, jag känner igen det om barn och om äktenskap t ex, men det här är nog en bok man ska ha till hands och kunna sitta och läsa i för att uppskatta. Jag lyssnade på ljudbok i bilen (2 cd) och det gick för fort. Hängde inte med alls och så var det slut. Eller så förstår jag helt enkelt inte metaforerna ;)

Victoire Marcel

2015-03-03

Betyg

En fin liten bok. Kan tänka mig att den känns glädjande och trösterik för många människor. Språket är mycket vackert! Jag föll för det han skrev om att människan är lika stark som sin starkaste länk, istället för bara det här om den svagaste länken.

Matilda Palmqvist

2011-07-30

Betyg

Sant många gånger, men tål ej denna sortens matande av självklarheter och självklarheter på självklarheter. Gott som vägledning för många i svårare stunder, säkerligen, men jag drar mig hellre åt andra håll. Fint, åtminstone.

Linus R

2010-12-03

Betyg

Mycket kloka ord och en bok jag gärna har till hands när jag tappat fokus och kommit ur kurs i livet. Ersätter i grunden det mesta som skrivits i den här vägen. Inte så fängslande läsning, dock.

Gunvi Lundqvist

2010-04-04

Betyg

Helt otrolig. Gibrans texter har jag samlat under en lång tid men nu köpte jag oxå boken, så otroligt vacker dessutom. Ge som present åt rätt person. " Er smärta är det som krossar skalet kring ert förstånd."

Karin .

2009-12-05

Betyg

Många kloka rader, bland andra: "...stå vid varandras sida, men inte för nära; Ty templets pelare står åtskilda, Och eken och cypressen växer inte i varandras skugga..."