Pärlfiskaren

Erlandsson, Karin

| 2017

Miranda är den skickligaste pärlfiskaren av alla. I den här berättelsen sveps vi med henne ner i djupen, in i en värld där pärlor sjunger på havets botten, med gormkrabbor och, om det vill sig illa, roshajar.Miranda hittar de vackraste pärlorna i djupen och vet att ögonstenen, den mytomspunna och värdefullaste pärlan, kan bli hennes. Men vad ska hon ta sig till med Syrsa, barnet hon tvingas göra sällskap med? Syrsa som pladdrar och som inte ens kan dyka utan att röra upp sand!Karin Erlandsson för oss till ett främmande men alldeles självklart land med nya ljud, smaker och dofter. Hon berättar en betagande historia om längtan, begär och vänskap, om vad som egentligen är viktigt i livet.Pärlfiskaren är en äventyrsberättelse för barn- och ungdomar, eller varför inte för vuxna.Illustrationer av Tuuli Toivola.

L

L L

2023-06-29

En bok för det läsvana barnet som vill upptäcka en spännande värld. Författaren leker med språket, som är väldigt vackert.

4, Vireda Skola

2021-12-14

Miranda vill hitta ögonstenen men när Syrsa försvinner blir det svårare.

Det var svårt att komma in i början men den blev bättre så längre man läste för att det hände mer.

Marianne Skoglund

2021-01-14

Har länge undrat över varför boken så ofta lånas på mitt bibliotek. Framsidan ser inte så lockande ut. Nu har jag läst den och förstår! Boken är ett svindlande äventyr och en berättelse om kärlek, längtan och att hitta hem. Tänk Frida Nilsson med en skvätt Suzanne Collins (Hungerspelen), så har ni tonen i berättelsen.

Gustav 10 år:
Jag har läst Pärlfiskaren och jag tycker att den var jättebra. Den är spännande och det är ett äventyr. Det är första boken i en serie.

Boken handlar om Miranda som bara har en arm och som är södra regionens skickligaste pärlfiskare. Det är en roshaj som tagit armen. Drottningen utlyser jakten på ögonstenen och då bestämmer sig Miranda för att hitta den pärlan. Hon måste vara med Syrsa som är ett barn och hon pratar hela tiden. Hon kan inte dyka utan att det åker sand överallt.

Ögonstenens förbannelse gör att den som börjar leta aldrig kan sluta men hittar man den behöver man aldrig mer längta.
Det finns många annorlunda namn i boken och jag tycker boken är magisk.

AC (mamma):
Jag har inte läst denna bok men det enda Gustav sagt till mig är Läs! Du måste läsa den! Jag antar att jag måste läsa den.

Marie Svensson

2020-10-14

Så vacker och sällsam historia, ett eget universum att gå in i med eller utan medläsande barn!

S

Sofia C J

2019-05-29

En underbar och spännande berättelse som är härligt mystisk och fantastiskt.

Lysande, gripande och magisk!

T

Therese's Boklåda

2018-04-18

Vilket äventyr! Det här är nog en av de bästa barnböcker som jag har läst!!! En berättelse om hur det är att längta efter något och hur längtan kan ta över all förnuft.
Miranda som är en envis ensamvarg och Syrsa som är som ett yrväder.

Maten! Allt låter så himla gott i den här världen: vetesviol-gröt, hindbär, örtdoftande kycklinggryta, bröd doppad i honung och mandelpudding.

Fint skriven med ett lätt språk och fina illustrationer.