Priset för ett liv

För den som tycker om verklighetsförankrad spänning i internationell miljö är Priset för ett liv ett måste. Marita Wass, Skaraborgsbygden"... en nagelbitarthriller om människohandel och familjehemligheter. TaraLiksom de tidigare Esther Edh-böckerna är det här en mycket spännande och otäck historia, väl förankrad i den skrämmande verkligheten, med många snygga vändningar. Thunberg Schunkes kunskap om internationell straffrätt används på ett fantastiskt sätt, och i stället för att bli invecklat och trist tillför det något till både intrigen och gestaltningen av karaktärerna. Helhetsbetyg: 4, Mycket bra  BibliotekstjänstHur högt är priset för ett liv?   En kvinna hittas brutalt mördad i Grekland. Mordoffret är amerikanska och hustru till en högt uppsatt svensk jurist. Kort därefter kommer beskedet att parets femårige son har kidnappats hemma i Helsingborg...

ElinsBokhylla

2024-01-06

Denna bok gillar jag verkligen och som jag har saknat att läsa en riktigt bra bok, vilket är något man garanterat kan förvänta sig av Malin Thunberg Schunke, suverän!

Bokens handling bygger inte bara på ett otroligt viktigt samhälls bekymmer som människohandel är, utan den bygger även på den kamp som många föräldrar och ensamstående har för att kunna få det de alltid önskat sig, ett barn. Vad en förälder är villig att göra för att få in den stora lyckan som ett barn ändå är, i sitt liv kan vara brutal och de gör verkligen vad som helst, vilket vi får ta del av i denna bok. Bokens handling skapar både aggression, uppgivenhet och sorg inom mig och det är svårt att tro att dessa handlingar fortfarande sker och också så nära oss.

Malin Thunberg Schunke har precis som tidigare valt att skriva en bok med en tung handling, en handling som är såväl som jobbig och viktig. Thunberg Schunkes sätt att belysa de problem som finns i världen, i Europa, så pass länge och fortfarande utan att vi riktigt reflekterar över det är imponerande. Sättet som storyn läggs fram och berättas på är väldigt trovärdigt och påverkar mig på många olika sätt, precis som de tidigare böckerna i serien och som en riktigt bra bok skall göra.

Boken har inte bara en otroligt viktig handling och många små minst lika viktiga bihandlingar men det som jag verkligen gillar med Malin Thunberg Schunkes böcker är just det att hon väljer ett ämne som hon kör fullt ut på. Inte att hon blandar in flera olika ämnen som tävlar om varandra utan fokuserar på ett och lyckas galant med det från första till sista sidan. Ämnen som dessutom är verkliga och riktigt problem ute i samhället och världen.
Den delen av boken som hanterar karaktärernas privatliv var även den bra och välskriven, det var en bra balans mellan de båda delarna, något jag inte alltid upplever i bokserier.

Bokens karaktärer är precis som i de tidigare böckerna väldigt intressanta och lätta att fatta tycke för, jag uppskattar att huvudkaraktärerna är två starka kvinnor som inte ger sig i första taget. Karaktärernas personliga utveckling är intressant att följa under seriens gång, att de båda har utvecklats inom så som privatlivet som arbetslivet är tydligt och får oss som läsare att känna våra karaktärer lättare.
Så som miljö - och karaktärsbeskrivningar i boken är spot on som vanligt, kapitlen är detaljerade, välskrivna och i lagom längd för mig. Det finns några stavfel och lite sånt men inget som jag reagerade på utan läsningen flöt på riktigt bra och det var enkelt att hänga med bland karaktärerna och städerna trots att det var många namn hit och dit.

Priset För Ett Liv av Malin Thunberg Schunke är en otroligt bra och spännande bok, en bok som har en stark handling med starka karaktärer. En bok som har ett högt tempo med många tvistar och en handling som är baserat på verklighetstrogna händelser och berättelser. Spänningen finns med direkt från början och det är riktigt svårt att lägga ifrån sig boken, slutet är fenomenalt och jag längtar redan till nästa del i Esther Edh och Fabia Moretti serien kommer ut!
Rekommenderar er starkt att läsa denna bok, hela serien och som vanligt, läs den i kronologisk ordning.