Priset för ett barn

Berner, Ida

| 2024

?Vi ska inte ge upp älskling... aldrig. Jag tänker göra allt för att få ett barn, kosta vad det kosta vill.?Allt Anja önskar sig är ett barn. Ett barn att bära i sin mage och att älska så det gör ont.Anja vet att hon skulle älska varenda sekund som mamma. Hon längtar så hon nästan går itu efter ett barn som vill vara nära, som trotsigt putar med munnen och kallar henne dum, och vars ögon lyser vackrare än en stjärna på himlen.Hon vill bilda familj med sin Emil. De har försökt i många år men än så länge har det endast resulterat i minustecken på graviditetsstickan, skav i relationen och ett smärtsamt missfall.Anja vill fortsätta med IVF tills de lyckas. Emil däremot har även andra drömmar att uppfylla. Dessutom är han övertygad om att de skulle kunna älska ett barn som inte delar deras DNA precis lika mycket som ett biologiskt.På den obligatoriska semesterresan tillsammans...

S

Sara Lundquist

2024-07-14

Jag sa till min sambo att jag inte direkt fick enbart positiva känslor under handlingens gång i denna bok och han svarade: ja, men då har den ju fyllt sitt syfte i att få läsaren att känna saker!

Ja, denna bok kan knappast lämna någon oberörd. Inte bara för att själva huvudtemat är en brinnande fråga för många, utan för min del så var nästan det mest svåra att hantera alla år som kan gå i relationer där man inte pratar med varandra. Där man, pga rädsla, gör våld på sig själv istället för att genom kärlek till sig själv och andra faktiskt göra sina behov, känslor och vilja tydliga. Jag tänker att det knyter an då det faktiskt är något som människor brottas med i livet, till vardags.

Ida beskriver återigen sina karaktärer på ett fint sätt där både personernas styrkor och svagheter får blandas. Hon väljer ett svårt ämne och lyckas göra en levande historia av det. Många karaktärer och relationer att följa som jag efter jag läst klart insåg att jag funderade vidare över, vilket är ett gott betyg efter att man läst en historia.