Prinsessan av Burundi

Eriksson, Kjell

| 2002

Flag from sv

296


Utsedd till Årets bästa svenska kriminalroman 2002. Det är december 2001 och vintern har slagit till med full kraft. I en snödriva hittar en joggare en man som torterats och mördats. Polisen identifierar honom som John Jonsson, även kallad Lille John, f.d.problembarn och småkriminell, men på senare år en av stans främsta experter på akvariefiskar. Johns storebror Lennart är fast besluten att hämnas sin brors död, med vilka medel som än krävs, och parallellt med polisens utredning startar Lennart en egen jakt på mördaren. Kjell Erikssons nya kriminalroman är en berättelse om ett okänt Uppsala. Här utspelas en grym katt-och- råtta-lek, en händelsekedja som polisen inte längre tycks kunna kontrollera. Och den barnlediga Ann Lindell dras in mot sin vilja.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Sara Eriksson

2015-07-04

Betyg

Ganska spännande

Blommiga Barbro

2014-06-12

Betyg

Tråkvarning utfärdas!

Monika W

2014-06-12

Betyg

Fjärde boken om Ann Lindell är avklarad och det är fortfarande inte riktigt OK, i alla fall inte om man tänker deckare. Ordvalen fortsätter också att förvåna ibland. Jag förstår ju visserligen vad talefot betyder, men när användes det ordet senast egentligen? Läs mer på http://bokslut.blogspot.se/2014/06/prinsessan-av-burundi-av-kjell-eriksson.html

Mimmi S

2011-07-13

Betyg

HERREGUD vilken trist bok! Jag har inget emot skildringar av olika samhällsskikt, men av en kriminalroman som fått pris väntar jag mig att innehållet handlar till mer än endast en bråkdel om själva brottet. Här är det mest namedroppande av Uppsalagator och oengagerande relationer mellan poliser som upptar handlingen.

Helena Nilsson

2010-07-31

Betyg

Den här SKA jag läsa klart en annan gång, men nu kom jag inte in i den.

Nils Thor

2010-05-23

Betyg

Bra och läsvärd, men jag blev besviken på upplösningen.