Potensgivarna

CD-bok Uppläsare: Lena-Pia Bernhardsson För att finansiera installationen av en vattenklosett startar de åldriga systrarna Tilda och Elida Svensson postorderfirma i potensökande medel. Det är dock inte utan moraliska betänkligheter och stor vånda som de stillsamma systrarna drar igång sin verksamhet. Och plötsligt dimper det ner en beställning från deras bror Rutger i Örebro! I Potensgivarna beskriver Karin Brunk Holmqvist med värme, ömhet och humor mötet mellan landsbygd och stad.

Engelska Väninnan

2020-10-11

Nej det blir inte roligt med dessa helt osannolika porträtt av systrarna.

Jan Banan

2020-10-07

Småtrevlig och lätt underhållande

Madelene H

2019-02-26

Nej, detta var inget vidare. Berättelsen ska vara rolig, vilket den i grunden lyckas med, men de alltför övertydliga beskrivningarna och de ständiga förklaringarna gör att humorn försvinner i detaljerna. Dessutom är språket inte det bästa och det ständiga hoppandet mellan tempus, ofta i samma mening, gör att läsningen hakar upp sig hela tiden! Trots att boken är kort tar den inte fart förrän halvägs in, startsträckan är lång.

Johannes Jönsson

2017-07-11

Utan tvekan en av de sämsta böcker jag läst. Ingen humor, inget språk, stereotypa karaktärer och vansinnigt uselt slut där ingenting sägs. Skulle hellre doppa mig själv i syra än läsa om denna.

Solveig Andersson

2016-07-01

En charmant bok som jag varken kunde eller ville lägga ifrån mig. Läs den och njut!

elinore järlehag

2016-01-03

Underbart härlig bok! Fnittrar hela tiden och man mår så bra efter att ha läst denna :) Fullpoängare!

Maria Albrecht

2015-08-12

En av mina absoluta favoritböcker. Karin Brunk är skicklig på att skildra miljöer och personligheter. En lättläst bok som får en på glatt humör. De som jag rekommenderat boken har tackat mig och läst fler böcker hon skrivit precis som jag.

U

Ulla-Britt Wiking

2015-05-25

Kul och mysig bok

Jätte rolig och bra skriven! Otippad. Om slutet vore mer spännande hade den lätt fått en 5a i betyg!

Siri Sylvan

2014-08-12

Riktigt rolig bok. Svårt att lägga ifrån sig men ibland måste man tyvärr.

Glada Gunvor

2014-03-11

Småcharmig men gammaldags skrivet. Lite väl mycket fördomar för min smak. Ändå tycker jag att den var trevlig, och uppläsaren passar perfekt för att läsa den här typen av böcker.

2013-10-10

Fantastiskt rolig bok!! Läs den!

2013-10-10

Fantastiskt rolig bok!! Läs den!

Blommiga Barbro

2013-09-11

En liten bagatell!

Maria B Hansson

2013-08-03

Söt historia om systrarna Svensson skriven med kärlek och glimten i ögat. Snabbläst semesterläsning.

Marina Trenkoska

2013-07-17

Mysig.

Carina Svensson

2013-02-26

Brukar inte vara så mycket för humoristiska böcker. Men den här humorn föll mig mycket mer i smaken än den i "Hundraåringen". Saknar redan Elida och Tilda!

Helén Lundström

2013-02-25

En söt, humoristisk och gullig historia om systrarna Tilda och Elida. Det är en lättläst bok som gör att tiden lätt försvinner.

O

Ove Holm

2013-01-11

En "feelgood"-bok, med pricksäkra beskrivningar av livet på landet och den sparsamhet och arbetsmoral som utmärker många i den äldre generationen. Inga direkta gapflabb men småleenden hela tiden.

Sanna Lindgren

2013-01-02

Fantastiskt rolig bok!!! Skrattar när jag tänker på den

Åse Bandling

2012-12-18

Lite småmysig men jag blev inte så tagen, en svag trea

Marita Ryen

2012-11-30

Betyg: svag trea. Lite smårolig men inte så medryckande.

Jessica Nilsson

2012-10-23

En bok med humor och värme. En riktigt bra " feel good" bok

My.loved.books

2012-09-15

Underbar bok!!

Synnøve Hallberg

2012-09-05

Ända tråkiga va att den tog slut så fort

Linn L

2012-07-14

Underbar! Snälla gör film av!!

Inger Lehrman

2012-01-22

Fantastiskt rolig semesterläsning! Många höga skratt vid poolen!

Helena Rasmusson

2012-01-19

Fyndig och mysig berättelse!

Evert Nilsson

2012-01-17

En bok som tar sig mot slutet, även om slutet också känns lite rumphugget. Roligast är broder Rutger och en varm och snäll bok är det.

C

Caroline Karlsson

2012-01-08

Målande språk, fantastiska karaktärer - och annorlunda än allt annat man läst!

Elin Rickmarker

2011-11-27

Helt underbar bok med stark feel good känsla. Många skratt blir det!!

Kommentera...

Eva Kiani

2011-10-04

Fantastiskt mysig bok som lämnade mig ödmjuk.

Cissi Rosenqvist

2011-09-08

Jag skrattade inte direkt när jag läste denna bok men däremot så log jag nästan hela tiden. En söt och charmig historia som värmer hjärtat. Jag gillade den.

Anne Lundin

2011-05-11

Har man haft en dålig dag, känner sig trött eller håglös, ska man läsa Brunk Holmqvist´s böcker. Man är där, ser de gamle framför sig och hör deras gnabb! Småbarnsligt och charmigt, steget är inte så långt ifrån ålderdomen i verkligheten...

Mia Lundberg

2011-04-03

Skrattde högt flera gånger när jag läste denna dråpliga historia.

Gunvi Lundqvist

2011-02-20

Härlig njutbok. Rekommenderas varmt, snabbt tar du dig genom äventyret och myser under tiden.

Anna-Karin L

2011-01-14

En söt må-bra bok som fick mig att le många gånger.

Eva Carlsdotter

2010-10-26

Så underfundig, rolig och rar...

Agneta Andersson

2010-10-20

Helt underbar och rolig bok som ger mcket skratt

Linda Abramsson

2010-10-11

Underbar må-bra-bok. Lättläst och rolig. Skrattade högt flera gånger.

Ullis N

2010-08-08

Inget asgarv, men många småleenden och det är gott nog. Skulle kanske passat bättre i novellformat.

Vilken alldeles underbar liten bok! Den har framför allt värme och en sån där humor som gör att man sitter och småler mest hela tiden. Och man mår så gott i själen när man läst färdigt!

Anna Stanisic

2010-06-11

Härlig! Inte för sin skrivteknik eller för att det är "busiga" tanter, finner dem, som en annan kommentator tycker. Jag finner dem inte alls busiga utan innovativa. Ett harmlöst sätt att glänta på gamla människors, faktiskt fullt existerande sexualitet, gör boken läsvärd.