Komik i den akademiska vrlden Vlkommen till professor doktor Moritz-Maria von Igelfelds vrld! Han r en ovanligt lng och minnesvrd person som r bde naiv och lite uppblst p en gng. von Igelfeld innehar en tjnst p institutionen fr filologi i Regensburg och dr tillbringar han sin mesta tid med sina lika lnga och ganska s skrattretande kolleger.
I PORTUGISISKA OREGELBUNDNA VERB fr vi flja von Igelfeld genom livet. Frst som student och drefter brjan av hans forskningskarrir d han ker till Irland fr att nedteckna obscena ord. Och hur allt leder fram till att han s smningom kan frdigstlla sitt stora livsverk.
Inte lika mysigt som andra serier, men underhllande nd. Hade hoppats p lite mer om lingvistik i berttelsen, men mnet r inte McCall Smiths styrka och det syns.
Inte lika hg feel good faktor som i Damernas dektektivbyr-serien. Den tyske professorns liv tilltalar mig inte alls p samma stt, men det fick plats en del underfundigheter och funderingar ver livet i stort och smtt ven i denna bok, s fr det fr den en trea.