Pompeji

Harris, Robert

| 2005

Flag from sv

195


En stekhet vecka i slutet av augusti. Var ska man tillbringa sommarens sista dagar om inte vid den vackra Neapelbukten?  Utmed hela kusten kopplar det romerska imperiets rikaste medborgare av i sina luxuösa villor. Världens största flotta ligger stilla för ankar i Misenum. Turisterna gör av med sina pengar i badorterna Baiae, Herculaneum och Pompeji.  Men ingenjören Marcus Attilius är orolig. Han har just blivit ansvarig för Aqua Augusta, den enorma akvedukt som förser en kvarts miljon människor i nio städer utmed bukten med vatten. Källorna börjar sina för första gången i mannaminne. Hans företrädare har försvunnit spårlöst. Och nu tycks akvedukten vara skadad ? någonstans norr om Pompeji, på Vesuvius sluttningar.  Attilius ? en samvetsgrann och omutbar trettioåring i romarrikets tjänst ? lovar Plinius, den kände vetenskapsmannen som för befälet över flottan, att...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Maritha .

2014-05-08

Betyg

Återigen en bok som jag skulle vilja ge 4,5 i betyg, den är lite för bra för att vara en fyra men når ändå inte riktigt upp i en femma. Det är en fantastisk skildring av tiden före och under det katastrofala vulkanutbrottet.

L

Lelle Jansson

2013-08-05

Betyg

Som historieintresserad så fastnade jag stenhårt i denna berättelse efter bara några sidor. Det är spännande, fascinerande och man blir imponerad av det researcharbete som Robert Harris måste ha gjort inför detta mustiga thrillerdrama.

S

Stefan Johnsson

2011-12-03

Betyg

Spännande

Josefine Ejebjörk

2011-10-17

Betyg

Harris vet hur man berättar en historia för att dra ut varje uns av läsarens fantasi och kännedom om ämnet. Den bästa fiktiva bok som skrivits om staden.

M

Magnus Öberg

2011-07-06

Betyg

Rätt bra nagelbitare, svårt att lägga ifrån sig boken. Man kanske inte blev jätteberörd men ett bra tempo i berättandet gjorde den ändå läsvärd.

Nils Thor

2010-05-27

Betyg

Mycket bra och spännande. Trovärdig skildring av livet kring Neapelbukten på romersk tid.

Samuel Karlsson

2009-08-15

Betyg

Trovärdig och bra bok om en katastrof som hände för så länge sedan men som inte slutar att fängsla. Spännade läsning.