Utan mat, utan lekkamrater, utan en riktig säng och med slagen haglande över honom för jämnan vägrade Dave Pelzer ändå ge upp. Han hade ingen som kunde hjälpa honom och var tvungen att lära sig försvara sitt eget liv.Pojken som kallades Det är en bok som vittnar om hur ett litet barn med sin själsliga styrka vägrar kapitulera och låta sin mamma vinna spelet av förnedring. Trots David Pelzers unga ålder var det hans andliga övertygelse, hans mod och beslutsamhet som räddade honom. Han kapitulerade inte. Han gav inte upp. Genom sin inre styrka har han istället lyckats vända skam till stolthet.
WOW. Mycket bra skrivet, mycket bra beskrivningar som verkligen fångar en. En extremt hemsk bok men också väldigt viktig då den speglar ett problem som är aktuellt världen över. Hade boken inte börjat med vändningen som vanligtvis kommer i slutet hade jag inte kunnat ta mig igenom alla hjärtskärande scener.
2020-07-30
Första skönlitterära boken jag läste. Jag kanske e lite partisk nu men en 4a ska den fan ha.
2020-01-30
Läste denna som liten flicka mellanstadiet tror ja det var. Nu 33 år har inte läst mer än kanske 5 böcker pga dysleksin. Men den här mins jag än idag. Tror faktiskt ja ska läsa den inge.
Det tycks, till ytan, vara som vilken annan vanlig familj som helst, i Daly City, Kalifornia, som roar sig med lekar och utflykter. Men under ytan döljer sig en verkligheten av tortyrliknande metoder, misshandel och vanvård. Med en psykisk sjuk mamma, lever den yngsta sonen, Dave Pezler, i total skräck. Han misshandlas och vanvårdas dagligen av modern och isoleras allt mer från sin far och sina syskon. Genom författarens ord återberättas en gripande handling om en skräckfylld och plågsam barndom under styre av en Caligula liknande moder. Det är en plågsam läsning som lämnar djupa sår, men också en handlingar som behöver uppmärksammas.
Det är en handling som präglas av en fasansfull barndom däri författaren, David Pezler, blottlägger sig helt. Det är en plågsam läsning som lämnar ingen oberörd. Det är hjärtskärande ord som med djupa av- och intryck återberättas ur ett barns perspektiv. Dave Pezler beskriver, utförligt och öppet, hur missförhållanden i familjer kan undanskymmas från omgivningen. Det är målande och tragiska stunder som kantad av ljusa ögonblick. I det djupaste av mörker finns det en uthållig låga som brinner starkt. Det är, som Plezer skriver, ibland i det mörkaste av platser som ljuset triumferar som starkast.
2017-09-09
Oerhört gripande bok.
Den har en bra röd tråd och han beskriver bra hur hans vardag såg ut, och de olika sätten han misshandlades på.
Boken är ganska kort och går rätt så snabbt att läsa ut.
Kommer definitivt att läsa de andra böckerna i denna trilogi.
2016-10-24
jobbig bok att läsa, undvik att lägga allt för mycket värde i sanningshalten. dock jobbig att läsa.
2014-03-16
Boken berör , hur kan de finnas föräldrar som är så grymma ? Hemskt!!!! och svårt att förstå att detta är en sann berättelse.
2013-11-19
Gillar INTE självupplevda böcker. Får en extra stjärna då historien är hemsk men språket i boken är så väldigt dåligt
Hur kan det finnas så onda människor....
Hur kan en mor göra så....
Hur kan det få hända....????
Dave Pelzer är en hjälte och ett levande bevis på att det går att inte bara gå vidare, utan att det även går att uppleva lycka och älska livet trots vad han har gått igenom och utsatts för
<3.
En bok som berör de flesta människorna, det kan vara känslor som avsky, ilska eller kanske tillochmed kärlek Den lämnade mig i tårar och en vilja att göra något för barn som har det svårt. Värd att läsa,om inte bara för att det är bra en bok men för att man ska inse att alla inte har en kärleksfull uppväxt.