Utan mat, utan lekkamrater, utan en riktig sng och med slagen haglande ver honom fr jmnan vgrade Dave Pelzer nd ge upp. Han hade ingen som kunde hjlpa honom och var tvungen att lra sig frsvara sitt eget liv.Pojken som kallades Det r en bok som vittnar om hur ett litet barn med sin sjlsliga styrka vgrar kapitulera och lta sin mamma vinna spelet av frnedring. Trots David Pelzers unga lder var det hans andliga vertygelse, hans mod och beslutsamhet som rddade honom. Han kapitulerade inte. Han gav inte upp. Genom sin inre styrka har han istllet lyckats vnda skam till stolthet.
WOW. Mycket bra skrivet, mycket bra beskrivningar som verkligen fngar en. En extremt hemsk bok men ocks vldigt viktig d den speglar ett problem som r aktuellt vrlden ver. Hade boken inte brjat med vndningen som vanligtvis kommer i slutet hade jag inte kunnat ta mig igenom alla hjrtskrande scener.
2020-07-30
Frsta sknlitterra boken jag lste. Jag kanske e lite partisk nu men en 4a ska den fan ha.
Det tycks, till ytan, vara som vilken annan vanlig familj som helst, i Daly City, Kalifornia, som roar sig med lekar och utflykter. Men under ytan dljer sig en verkligheten av tortyrliknande metoder, misshandel och vanvrd. Med en psykisk sjuk mamma, lever den yngsta sonen, Dave Pezler, i total skrck. Han misshandlas och vanvrdas dagligen av modern och isoleras allt mer frn sin far och sina syskon. Genom frfattarens ord terberttas en gripande handling om en skrckfylld och plgsam barndom under styre av en Caligula liknande moder. Det r en plgsam lsning som lmnar djupa sr, men ocks en handlingar som behver uppmrksammas.
Det r en handling som prglas av en fasansfull barndom dri frfattaren, David Pezler, blottlgger sig helt. Det r en plgsam lsning som lmnar ingen oberrd. Det r hjrtskrande ord som med djupa av- och intryck terberttas ur ett barns perspektiv. Dave Pezler beskriver, utfrligt och ppet, hur missfrhllanden i familjer kan undanskymmas frn omgivningen. Det r mlande och tragiska stunder som kantad av ljusa gonblick. I det djupaste av mrker finns det en uthllig lga som brinner starkt. Det r, som Plezer skriver, ibland i det mrkaste av platser som ljuset triumferar som starkast.
2017-09-09
Oerhrt gripande bok.
Den har en bra rd trd och han beskriver bra hur hans vardag sg ut, och de olika stten han misshandlades p.
Boken r ganska kort och gr rtt s snabbt att lsa ut.
Kommer definitivt att lsa de andra bckerna i denna trilogi.
2016-10-24
jobbig bok att lsa, undvik att lgga allt fr mycket vrde i sanningshalten. dock jobbig att lsa.
2014-03-16
Boken berr , hur kan de finnas frldrar som r s grymma ? Hemskt!!!! och svrt att frst att detta r en sann berttelse.
2013-11-19
Gillar INTE sjlvupplevda bcker. Fr en extra stjrna d historien r hemsk men sprket i boken r s vldigt dligt
En bok som berr de flesta mnniskorna, det kan vara knslor som avsky, ilska eller kanske tillochmed krlek Den lmnade mig i trar och en vilja att gra ngot fr barn som har det svrt. Vrd att lsa,om inte bara fr att det r bra en bok men fr att man ska inse att alla inte har en krleksfull uppvxt.