När Andreas Nilsson cyklar från kyrkogården med en stulen dödskalle fastklämd på pakethållaren anar han inte vilka konsekvenser hans fynd kommer att ha . . . Andreas mor känner en ständig oro för sina barn, oavbrutet söker hon upp läkare för att få veta att de inte bär på någon dödlig sjukdom. Är hennes oro befogad eller gör hon sina barn sjuka? Strax före midsommar får polisen på Gotland in en anmälan om att Andreas Nilsson försvunnit från en fest i Herrviks fiskeläge. Sökandet efter den försvunne pojken för polisen till grottorna i berget ovanför Östergarnsskola. Där har skolbarn i alla tider ristat sina namn och kriminalinspektör Maria Wern gör en upptäckt: två namn med ett hjärta omkring. Gammal kärlek rostar aldrig, eller är det precis det den gör? Anna Jansson debuterade 2000 med romanen Stum sitter guden, och kriminalinspektör Maria Wern har sedan dess...
Åttonde delen om Maria Wern och för första gången funderade jag allvarligt på att lägga ner den här serien. Innan jag läst ut de tio delar jag har. Åtminstone i början av boken. Vi är verkligen inte kompatibla, Anna Jansson och jag. Läs mer på http://bokslut.blogspot.se/2015/10/pojke-forsvunnen-av-anna-jansson.html
2010-11-19
Spännande från början till slut. Det bästa med Anna Janssons böcker är att de är inte blodig spänning eller på något vis "läbbiga" utan enkla, spännande och samtidigt även en spänning i familjära situationer
2010-05-27
Jag både gillar och inte gillar den den här boken. Historien är bra, men jag gillar inte riktigt hennes sätt att skriva, jag tappar liksom lusten och läsa vidare ibland. Men nu har jag i alla fall gett två av hennes böcker ett försök, och jag tror nog inte att jag kommer läsa flera
2010-03-06
Den bästa hittills av Anna Jansson! Superjättebra - hon har verkligen tagit sig. Hennes bästa hittills!