Sam, Matthews amerikanske kusin, han som reste omkring med sin knppa mamma och vars pappa enligt ryktet satt i fngelse, ringer en dag p drren hemma hos Matthew. Han r en otrevlig, lnghrig typ som stller till stora problem fr Matthew och hans kompisar. Nr Sam lyckas f dem portade frn deras favoritstlle har det gtt fr lngt, nu ska de hmnas. Planen r lysande - och helt sjuk: Sam ska under sin frsta vecka i nya skolan vara utkldd till tjej. Allt r perfekt, nda tills Operation Sam helt gr ver styr.Pojke Flicka r en sanslst rolig bok, om kaos, frvirring och ombytta roller.Terence Blacker skriver bcker bde fr barn, ungdomar och vuxna. Han spelar gitarr och skriver ltar, och bor i ett hus p landet i England. Pojke Flicka r den frsta boken av honom som versatts till svenska.
Handlingen var verkligen jttebra! Och denna bok kunde ha blivit hur bra som helst, men det var den inte tyvrr.
Det tog flera mnader fr mig att lsa ut den hr. Den var alldeles fr "utdrygad" som jag brukar sga. Allts jag tyckte att den var fr mycket utfylld med massa ondigt fr att det ska g lite lngre mellan hndelserna och fr att det inte ska bli en s kort bok.
Sen tyckte jag ocks att den var skriven i ett vldigt konstigt och svrt sprk och s var texten jtteliten.
S om den hade varit mer lttlst och lite mindre utdrygning s hade den nog ftt fem stjrnor av mig.
Men jag tyckte nd att den var lsvrd. Den var vldigt rolig och hade som sagt en vldigt bra handling. S drfr fr den en trea av mig.