Pluras kokbok - Provence - Kungsholmen - Koster

Jonsson, Plura

| 2009

Flag from sv

25


Pluras tredje bok. Äntligen, säger många, nu kommer kokboken! Pluras mat helt enkelt. Från mamma Magdas husmanskost till internationell festmat och folkmat från 40 år på vägarna. Från medelhavsmaten i Provence, fisk och skaldjur på Koster till husmanskosten hemma på Kungsholmen. "Det är i min barndom som mitt intresse och min kärlek till mat föds. Jag kunde inte undgå det, från det att jag öppnade ögonen på morgonen tills jag slöt dem på kvällen fylldes min näsa av kökets aromer och luktintryck. Under åren som gått har jag lagat och provat och ibland kommit på nya vinklingar och kommit underfund med att jag behöver inte så mycket, jag har mina basvaror, jag kan inte ha världens alla kryddor hemma i skåpet, jag har mitt eget kök, lagar min egen mat. En färsk fisk behöver ingen fancy sås, det mår den bara dåligt av, den behöver lite salt och peppar, kanske lite smält smör, tro mig, så enkelt...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Edith Lata

2012-09-26

Betyg

Asså. Ska man ge ut en jävla kokbok då får man väl ta och anstränga sig lite istället för att skita ut en massa självklara recept där de enda kryddorna är antingen salt eller peppar. Och så persilja förstås. Salamicarbonaran var det enda som verkade det minsta intressant, allt det andra var ju liksom bara så förbannat basic.

Petra Hansson

2011-03-30

Betyg

En riktigt bra kokbok. Man blir sugen på att äta och laga. Intressant att läsa Pluras tankar om mat och bilderna älskar jag.