Pluras kokbok - Provence - Kungsholmen - Koster

Jonsson, Plura

| 2009

Flag from sv

25


Pluras tredje bok. ntligen, sger mnga, nu kommer kokboken! Pluras mat helt enkelt. Frn mamma Magdas husmanskost till internationell festmat och folkmat frn 40 r p vgarna. Frn medelhavsmaten i Provence, fisk och skaldjur p Koster till husmanskosten hemma p Kungsholmen. "Det r i min barndom som mitt intresse och min krlek till mat fds. Jag kunde inte undg det, frn det att jag ppnade gonen p morgonen tills jag slt dem p kvllen fylldes min nsa av kkets aromer och luktintryck. Under ren som gtt har jag lagat och provat och ibland kommit p nya vinklingar och kommit underfund med att jag behver inte s mycket, jag har mina basvaror, jag kan inte ha vrldens alla kryddor hemma i skpet, jag har mitt eget kk, lagar min egen mat. En frsk fisk behver ingen fancy ss, det mr den bara dligt av, den behver lite salt och peppar, kanske lite smlt smr, tro mig, s enkelt...

Visa mer

Skapa konto fr att stta betyg och recensera bcker

Recensioner

Edith Lata

2012-09-26

Betyg

Ass. Ska man ge ut en jvla kokbok d fr man vl ta och anstrnga sig lite istllet fr att skita ut en massa sjlvklara recept dr de enda kryddorna r antingen salt eller peppar. Och s persilja frsts. Salamicarbonaran var det enda som verkade det minsta intressant, allt det andra var ju liksom bara s frbannat basic.

Petra Hansson

2011-03-30

Betyg

En riktigt bra kokbok. Man blir sugen p att ta och laga. Intressant att lsa Pluras tankar om mat och bilderna lskar jag.