Pluras tredje bok. ntligen, sger mnga, nu kommer kokboken! Pluras mat helt enkelt. Frn mamma Magdas husmanskost till internationell festmat och folkmat frn 40 r p vgarna. Frn medelhavsmaten i Provence, fisk och skaldjur p Koster till husmanskosten hemma p Kungsholmen.
"Det r i min barndom som mitt intresse och min krlek till mat fds. Jag kunde inte undg det, frn det att jag ppnade gonen p morgonen tills jag slt dem p kvllen fylldes min nsa av kkets aromer och luktintryck.
Under ren som gtt har jag lagat och provat och ibland kommit p nya vinklingar och kommit underfund med att jag behver inte s mycket, jag har mina basvaror, jag kan inte ha vrldens alla kryddor hemma i skpet, jag har mitt eget kk, lagar min egen mat. En frsk fisk behver ingen fancy ss, det mr den bara dligt av, den behver lite salt och peppar, kanske lite smlt smr, tro mig, s enkelt r det.
Hr r helt enkelt recept p mat som jag lrt mig att laga och som jag fortfarande lagar frn och till. Saker jag lrt av mamma Magda och Tore Wretman, av mnniskor jag trffat i Sverige och utomlands, rtter som serverats mig p restauranger i Spanien, Frankrike, London, New York och Venedig. Mat jag lrt mig under 40 rs tid.
Vi brjade i Frankrike, eftersom det franska kket ju haft stort inflytande p vrt svenska kk, vi fortsatte till Sydkoster p vstkusten, den som jag tillbringat s mycket tid p de senaste 10 ren, med all fisk och skaldjur som dr kan fs. Och vi avslutade hemma hos mig i Stockholm och lagade en del husmanskost, bde klassisk svensk och snt som kanske blir klassiker om 20 r."