Plattform

Houellebecq, Michel

| 2002

Flag from sv

356


Hur ska människan bli lycklig? I sin förra roman, Elementarpartiklarna, föreslog Michel Houellebecq att det bästa sättet var att modifiera henne på genetisk väg och låta den gamla sorten dö ut. I Plattform prövar han ett omfattande socialt och ekonomiskt experiment mot verklighetens villkor: kanske skulle sexturismen kunna lösa såväl den andliga som den materiella nöden i världen? Det är Michel som slås av tanken. Han är en ensamstående, apatisk man i medelåldern som utan större förhoppningar reser till Thailand. Där träffar han Valérie, mellanchef på ett reseföretag. Tillsammans smider de storslagna planer – och lyckas också sätta dem i verket. Deras lösning på köttets lust och själens obotliga ensamhet blir snarare en fråga om logistik än om psykologi. Michel Houellebecq (född 1958)är Frankrikes mest omsusade författare, ständigt upphov till skandalrykten...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Mylar .

2015-09-20

Betyg

Meningslös bok som inte exploaterar annat än huvudpersonens (författarens?) perverterade och grovt generaliserade uppfattning om människors inställning till sex och prostitution.

Lars Willfors

2013-07-31

Betyg

Bland det mest klarsynta och drabbande som skrivits om sexualitet och jakten på lycka. De första 100 sidorna är möjligtvis det bästa jag någonsin har läst. Partierna om Grishams Firman tillhör den moderna litteraturkritikens höjdpunkter. Omistlig roman!

Martin L

2013-06-20

Betyg

Hans sämsta, men fortfarande ytterst läsvärd.

Per Englund

2011-10-07

Betyg

Väldigt bra, sorgligt slut.

Maria Eriksson

2011-06-22

Betyg

Samhällssatir som inte lämnar en oberörd. Det är inte helt enkelt att veta vad författaren själv tycker. En diskussionsbok med varningstexter för skildringen av sex och muslimer.

L

Lars Andersson

2011-05-20

Betyg

Underhållande

Anders L

2011-02-25

Betyg

Han har humor Michel. Intressant och välskriven roman. Rekommenderas!

Mats Ahlgren

2010-04-23

Betyg

Jag tyckte om boken. Det är inte lätt att skriva pornografiskt i en roman. Boken beskriver, tycker jag, en leda och spleen över vårt moderna samhälle där allt hårdexploateras. Även i hans bok Elementarpartiklarna finns den där tristessen och ledan inför samhället, förtingligandet. En typisk fransk tradition kan man kanske säga. De gillar ju att beskriva känslor av alienation.