Pilotens hustru

Shreve, Anita

| 2000

Flag from sv

439


Klockan tre på natten väcks Kathryn av en knackning på dörren. Hennes man Jack, pilot på ett kommersiellt bolag, har störtat med sitt plan utanför Irlands kust med 103 passagerare ombord. Chockade och förtvivlade ställs Kathryn och hennes dotter inför ett enormt mediauppbåd som praktiskt taget belägrar huset. Inom kort börjar rykten spridas om att det funnits en bomb ombord på planet och att Jack på något sätt varit medskyldig till katastrofen. För att rentvå sin mans namn söker Kathryn desperat efter varje ledtråd till Jacks liv utanför hemmet ¿ och förlorar för varje upptäckt lite av sina illusioner.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Josefine Ejebjörk

2015-11-27

Betyg

helt ok med en intressant twist på slutet.

Amelie Adrielsson

2014-05-28

Betyg

Mycket som inte känns trovärdigt....

Helena R

2013-07-14

Betyg

Seg början, hastat slut. Slutintrigen kändes irrelevant. Hade dock varit intressant med lite ytterligare läsning.

Irene Malmeling

2013-01-19

Betyg

Lyssnade till en alldeles strålande uppläsning av Marika Lagerkrantz. Hon ger en slags rakryggad röst åt bokens huvudperson, Cathrine. Skildringen av hur Cathy får beskedet om sin makes flygplanskrasch och av den första tiden efter chockbeskedet är gripande och stark. På ett jobbigt sätt. Jag började fundera över hur det skulle vara om den man älskar plötsligt en dag bara inte kommer hem från jobbet.

Karin Jonsson

2012-06-23

Betyg

Väldigt bra om en kvinnas och en tonårsdotters sorg och reaktioner när maken/fadern dör i en flygolycka. Även helt ok om hur den förändras för kvinnan när hon allteftersom upptäcker att hennes make sen 16 år inte alls var den hon trodde.

Madeleine Löfqvist

2011-11-20

Betyg

Jag tröttnade faktiskt och lyssnade aldrig klart.

G

Gunnel Ström

2011-07-21

Betyg

En bok som är lika spännande som en deckare.

S

Sara .

2010-11-24

Betyg

En bok att sluka, den är superbra!

A

Agneta Andersson

2010-10-21

Betyg

Har försökt lyssna på hennes böcker förut men dom är nog inget för mig

Helena Nilsson

2010-07-23

Betyg

Nej, inte bra alls.

Pia Stendahl

2010-04-22

Betyg

I boken får vi följa hur Kathryn försöker leva med vetskapen om att hennes make Jack tagit livet av sig. Med sig i graven har han dessutom tagitmed sig de övriga 104 passagerarna på planet. Kathryn söker efter svar: vad kan ligga bakom makens agerande?

Shreves beskrivning av problematiken som uppstår hos en människa vars hela liv ställs på ända är lysande. Att beskriva känslor och karaktärernas tankar tycker jag är en av Shreves stora styrkor.

Pilotens hustru är en spännande bok. Tyvärr är den är i vissa avseenden förutsägbar men detta kompenseras av den bild som Shreve målar upp av den sörjande änkan.

Maria Lagerkranz uppläsning av Pilotens hustru är poetisk och vacker. Bokens alla nyanser framkommer med stor övertygelse i Lagerkrantz läsning och uppläsningen bidrar helt klart till min upplevelse av boken.

Läs gärna fler av mina ljudboksrecensioner på www.bokbrus.se.
/Pia

Johanna Galenpanna

2009-12-28

Betyg

Den var förutsägbar, tråkig i språket och allmänt tradig tyckte jag. Slutet var lite märkligt, nästan som om hon inte visste vad hon skulle skriva och helt enkelt drog till med något som hon tyckte verkade spännande. Det var det inte.

FranZone c”,)

2009-08-11

Betyg

Förutsägbar och inte alls spännande men ganska "lätt-läst" (som en film)...

Maria Larsson

2009-07-24

Betyg

Nja... Påminner mest om en romanföljetong i Allers.

M

Monica Hammarsten

2009-06-12

Betyg

Mysko historia, men väl värd att läsa!