Pianostämmaren

Tegenfalk, Stefan

| 2012

Flag from sv

150


Walter Gröhn och Jonna de Brugge ställs inför ännu ett svårlöst fall i Pianostämmaren, den fristående fortsättningen på Stefan Tegenfalks uppmärksammade kriminalserie. En sextonårig flicka hittas död nära vattnet i Bromma, en närförort till Stockholm. Det rör sig om ett brutalt mord där gärningsmannen skickligt har dolt spåren efter sig. Alla utom ett - som han vill att polisen ska hitta. Snart kastas Jonna de Brugge och de andra i Walter Gröhns grupp vid Stockholms länskriminalpolis in i jakten på en mördare som inte bara är osynlig, utan som också verkar sakna motiv. I takt med att utredningen fortskrider och poliserna tränger djupare in i den värld flickan levde i, framträder allt fler återvändsgränder. Jakten på mördaren förvandlas snart till en mardröm för Walter och hans grupp. Är allt bara en dimma av lögner? Vem talar sanning och vem går att lita på? "Bra thriller och tänkvärd...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Monika W

2019-01-05

Betyg

Jag kan väl egentligen inte påstå att jag har sett fram emot att läsa Pianostämmaren, det har tagit emot. De böcker jag läst innan har visserligen inte varit dåliga, men det är mycket som har stört mig i dem. Den här fjärde boken om Walter Gröhn och Jonna de Brugge hör egentligen inte till de tidigare tre, den handlar om ett helt annat fall (tack och lov), men det är så klart alltid bäst att läsa i rätt ordning. Pianostämmaren är annorlunda jämfört med trilogin, framför allt så är den mycket bättre. Läs mer på min blogg

Minna Matson

2018-07-21

Betyg

Jag kommer att sakna Walter och Jonna. Hade gärna sett fler böcker i serien. Spännande och bra språk. Läs alla 4.

Cindy Kempe

2018-07-12

Betyg

Spännande bok att sträckläsa. Berörande story!

A

Andreas ManU

2013-10-15

Betyg

Mycket bra bok. Gillade just själva grejen att ha med en pianostämmare/pianomusiker. Det gjorde det hela mystiskt och spännande på något sätt.

Man märker att han Tegenfalk jobbat inom telekombranschen innan han blev författare i alla fall med all triangulering och ip-adresser som förekommer i boken:)

Betyg

Detta känns lite som en mellanbok, den är absolut inte dålig men samma topp som de övriga tre når den inte. Denna handlade mycket om Jonna, så man saknade Walter lite.Reine är en superbra uppläsare

A H

2013-06-18

Betyg

Gillar Tegenfalks böcker. Hoppas på en uppföljare snart!!!

Kickie Boman

2013-05-01

Betyg

Tegenfalks böcker blir bara bättre. En spännande historia.

Jan Banan

2013-04-21

Betyg

Stark 3:a! Ett fint hantverk som inte riktigt når höjderna. Tegenfalk gör ett gediget arbete igen och jag ser fram emot att följa Walter och Jonna framöver.

Anette Tunius

2013-02-16

Betyg

Dussindeckare, roar för stunden men inget minnesvärt. Ganska krystad intrig.

Gunilla Jönsson

2013-02-11

Betyg

En bra och gripande historia.Absolut värd att läsa.

Å

Åsa Sjögren

2013-02-08

Betyg

Nja, egentligen bara 3,5 stjärnor tycker jag. Lite besviken är jag allt, hade högre förväntningar på den här boken än vad den infriade, tyvärr.

Betyg

Spännande från början till slut. Det som drog ned mitt betyg till en 4:a var skildringen av Jonnas kärleksliv som jag personligen såg som irrelevant, och där hon skildras som en nervös tonåring inför en dejt.

Rasmusmatte .

2013-01-12

Betyg

Mycket bra och spännande bok. En av hans bättre.

Marita Ryen

2012-12-29

Betyg

Betyg 3,5. Lättläst och spännande. Tyvärr blev det lite för överdriven för min smak.

Lotta Lettenström

2012-12-05

Betyg

Spännande deckare om tonåringar och tonårsproblem. Jonna hittar kärleken.

Louise A

2012-11-24

Betyg

Tegenfalk fortsätter historien om Jonna D Brugge och hennes chef Walter. Temat är mobbning och olycklig kärlek, en ruggigt spännande kombination. Som vanligt är det många oanade vändningar innan en oväntad upplösning. Tegenfalk håller stilen!

B

Bea Bea

2012-11-05

Betyg

Ruskigt bra helt enkelt!

Britt-Marie Kullin

2012-10-19

Betyg

Jag har läst dom tre tidigare böckerna, som är en kriminalromanstrilogi, av Stefan Tegenfalk. Den här nya boken är en fristående bok, men med samma huvudpersoner i.

Jag tyckte om dom tre tidigare böckerna, och jag tyckte lika bra om den här, om inte till och med ännu lite mer.

Tycker om poliskaraktärerna, och hoppas på fler böcker om Walter och Jonna.

Storyn i den här boken var klart intressant.

( Läs gärna alla mina bokrecensioner i min blogg, Bims Blogg - http://bimsblogg.wordpress.com/category/bokrecensioner/ )

S

Sege Lada

2012-10-02

Betyg

Helt oväntat fick jag den här boken i handen. Det är jag glad för. Tegenfalk skriver Hyperspännande med karaktärer som verkligen känns levande till skillnad från många andra svenska deckares plaststatister. Man slungas in i boken efter första meningen och sitter sedan fast som i ett skruvstäd. Tack för den!