Pi och powerbollarna : Magnetfisket

Pi och powerbollarna är första boken i en ny serie barnböcker med fokus på naturveten­skap. I Magnetfisket får Pi ta hjälp av sina magiska powerbollar för att lista ut hur de ska hjälpa Pis kompis att fiska upp verktygen som han har tappat i sjön. Här får barn i åldern 3-6 lära sig om hur magneter fungerar.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Barnboksfamiljen .

2018-12-13

Betyg

Jag har tidigare recenserat övriga delar i serien ”Pi och Powerbollarna” som är spännande sagoberättelse som introducerar barn till naturvetenskap och teknik, och framförallt också gör barn fortsatt nyfikna att vilja utforska vidare.

Precis som övriga böcker i serien är också denna ett roligt äventyr som involverar barnens egna problemlösning, men där de får lite skjuts på vägen av en powerboll. I denna boken får vi stifta bekantskap med Mange magnet och vi introduceras till magnetism.
I mitten av boken finns ett faktauppslag kring magnetism. Författaren lyckas verkligen förklara på ett enkelt sätt för förskolebarn förstår och väcker deras nyfikenhet.
Övriga delar i boken är också riktigt bra och väcker funderingar och uppmuntrar till fortsatt utforskande.

Ett stort plus är att skaparna också testat och tagit in input av fsk-lärare. Det märks i slutprodukten att man tagit in och lyssnat på flertal olika kompetensen såsom pedagoger och även författaren själv som är civilingenjör. Toppen!

Min I (5 år) har älskat alla delar hittills i serien och även denna del har ofta blivit efterfrågade av henne.

Toppenbra böcker som passar perfekt i förskolans värld! Ett tips kan vara att köpa en sådan här bok som pedagogpresent istället för ytterligare en chokladkartong, luktljus eller te 😌.

A

ACS Bokhylla

2018-11-21

Betyg

Pi och Powerbollarna är väldigt bra och den om Magnetfisket uppskattades mycket. Pi och hennes kopis måste försöka få upp det kompisen tappat i vattnet vilket inte är helt lätt. Powerbollarna hjälpder dem att få fram en magnet. Boken berättar hur magneter funkar. Väldigt fin bok och fina bilder. Det enda negativa är att det kunde fått vara lite mer faktatexter.

G

Gustavs Bokhylla

2018-11-21

Betyg

Magnetfisket får pull pott av mig och lillebror. Jag är 8 och lillebror 6. Det är en fin berättelse med fina bilder och den tar upp hur det funkar med en magnet. Det var roligt och det kunde vara mer fakta. Det var det enda negativa.