Phantoms

Koontz, Dean

| 1986

Flag from en

178


Yesterday Snowfield, California, was a charming little town basking in the golden afternoon sun. Today it is a place of nightmare. An ancient, awesome force has spirited away almost the entire population of the town and left the bodies of those remaining bizarrely disfigured. What hope can there be for the few still left alive...?

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

M

Mikael Söderberg

2022-07-11

Betyg

Tveklöst Koontz bästa bok, enligt mig. Faktiskt en av de få böcker som gjort mig rädd. Mot slutet faller den tyvärr ihop (som oftast med Koontz). Annars hade den fått högtsa betyg av mig.

Matilda Persson

2020-12-02

Betyg

Jag vet inte riktigt vad jag tyckte om denna bok och för att kunna recensera den måste jag nämna några spoilers. Jag har en förkärlek för massförsvinnanden så redan där verkade den som ett självklart val för mig. Jag har tidigare läst Staden av Camilla Sten och Phantoms är betydligt bättre men den är lite för lång och lite för rörig emellanåt. Framförallt förvandlingarna är väldigt röriga och består enbart i att få med så många beskrivningar som möjligt på så liten yta som möjligt. Det blev lite väl mycket ”och sen förvandlades den till detta och sen detta och sen detta”. Innan det var det flera kapitel som bara handlade om ”och sen gick de in i det här huset och där fanns...”.

Inledningen var som sagt väldigt stark och det enda negativa jag har att säga om den är att det var ganska svårt att hålla isär karaktärerna eftersom vissa namn var ganska lika varandra. Så jag är kluven till vad jag tyckte men jag skulle nog ändå rekommendera människor att läsa någonting annat.

Nicklas Björk

2013-07-31

Betyg

Skrämmande bra till en början, och då menar jag verkligen skrämmande. Boken fångar mig direkt och vägar släppa sitt grepp om mig. Tyvärr faller den som slutet. Historien blir aldrig dålig, men den blir för mycket. Dean Koontz tar i för kung och fosterland med sitt monster och skräckfaktorn sjunker. Synd, med tanke på att den fantastiska början.

Betyg

Denna bok var bara så underbart bra.
Den var lite skrämmande emellanåt men jag gillade det jag läste =)

C

christina mossberg

2011-09-12

Betyg

Bra och händelserik bok. som håller en vaken om natten.