Petit och Rödben möter Monsterkatten

Kimselius, Kim M

| 2019

Flag from sv

2


En monsterkatt har flyttat in på Kalmar slott. Monsterkatten slukar så många möss han kan, alla är livrädda för den. Slottsmusen Petit och hans familj vågar inte ge sig ut efter mat och spökkatten Rödben är försvunnen. En dag blir Petit tillfångatagen av prinsessan Cecilia som säger att hon ska mata monsterkatten med honom. Till slut står den lille musen Petit öga motöga med den stora Monsterkatten.<br><br>"I den andra boken om Petit får vi följa den modiga lilla musen och hans vän katten Rödben på nya äventyr på Kalmar slott. Det är ett spännande, lite läskigt äventyr, där de möter prinsessan Cecilia och de andra invånarna på slottet. Ska det snälla och goda vinna? När Kim skriver får man en målande bild av omgivningen, och det känns som om man är på plats. Petit och Rödben har blivit förebilder då det gäller att tro på sig själv och följa sitt hjärta, även om man är rädd."...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

C

Carina Falck

2019-11-09

Betyg

Petit är en liten mus som lever på Kalmar slott. Kim beskriver slottet på ett bra sätt och man får lite historia också. Den visar på hur Vasas dotter använder musen till att skrämma folk för att få det som hon vill. Sedan sker en vändning som visar hur mycket en liten mus kan göra. Kim använder sig här av kampen mellan gott och ont. Hjälten blir den lilla musen och det onda är Cecilia, Vasas dotter som senare blev pirat.
Kim använder sig här av en ny illustratör då bilderna är helt annorlunda mot de som finns på omslagen på de andra böckerna.

P

Pia Hansen

2019-09-23

Betyg

Kapitelbok att läsa själv eller högläsning. Roliga och spännande både för små och stora. Varje kapitel har en rubrik som ger en ledtråd till vad det handlar om. Kapitlen är inte långa, gör att även en inte så duktig läsare upplever att man kommer framåt i boken. Kapitlen slutar spännande, en bladvändare. Fina färgglada bilder på Petit och hans vänner och vad som händer dem. Det finns fler böcker om Petit och Rödben de går att läsa var för sig och man får tillräckligt med information i Petit och Rödben möter Monsterkatten för att förstå vad som hänt i Slottsmusen Petit och spökkatten Rödben på Kalmar slott.

Har man varit på Kalmar slott känns miljön igen, om inte blir man nyfiken och vill åka dit.
Kul med fakta om författaren och illustratören och att vi får veta att det kommer fler böcker om Petit och Rödben