Pestkung

För att en berättelse ska bli till behövs inte mer än ett ytterst litet uppslag, ibland inte mer än ett ord.I flera månaders tid har Mikael Strömberg kämpat med en tilltagande skrivkramp. Inspirationen tryter och skrivandet har stagnerat. Något måste till, annars fruktar Mikael att författarkarriären kan vara över.Från ingenstans kommer det till honom, bara så där i förbifarten, just som endast ett ord - pestkung. Ett ord som fascinerar, och Mikael börjar söka efter svaret på dess innebörd.Utifrån det här abstrakta ordet vecklar en makalös, ohygglig och högst konkret historia ut sig. En historia där personer fått sina liv förstörda, där husdjur blivit bortrövade, ungdomar försvunnit och människor bragts om livet. Mitt i denna tidigare okända verklighet befinner sig nu författaren själv, och plötsligt växer en helt ny fruktan fram hos honom.Pestkung är en dokumentärt berättad...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

Originellt och kul, särskilt när författaren väver in kända svenskar och låter dem berätta delar av historien. Men varför uttrycker sig alla berättarpersoner likadant? Det hade lyft berättelsen om man hade kunnat höra Jack Werners och Fredrik Strages personligheter i ordval och uttryckssätt.

Betyg

bara ÄLSKAR denna bok. Kunde inte sluta lyssna.

Betyg

Betyg: 4 av 5 - 📚 - Den här boken, Pestkung, är den femte boken som jag läser av författaren Mikael Strömberg. Jag tycker mycket om hans sätt att skriva, med skräck och övernaturligt inblandat i vardagen. Hans bästa bok hittills, det tycker jag att hans debutbok är, Vätten. Men alla hans böcker är bra. Och den här boken var inget undantag, för jag tyckte att även den var mycket bra. Lite annorlunda skriven, för boken är uppbyggd som en dokumentär bok, trots att den är fiction. Välskriven, spännande, otäck, och bra. Och jag kan helt klart rekommendera den.