Perfekt Storm

Weinz, Arne

| 2019

Flag from sv

4


Perfekt Storm är en politisk och militär spänningsroman. Berättelsen är en dystopisk framtidsskildring om hur Sverige drabbas av kriget som bryter ut då muslimer försöker ta makten. Boken är tänkt att vara den första i en serie av fyra till fem böcker som handlar om kommande inbördeskrig i Västeuropa.Lördagen den 17 juli 2027 bryter kriget ut som en blixt från klar himmel. Via vanliga kryssningsfartyg lyckas Muslimska Brödraskapet landsätta tusentals välutrustade elitsoldater utan att möta motstånd. Samtidigt släpps hundratusentals svenska gudskrigare loss.Muslimernas kraft är förfärande och de tar snabbt kontroll över stora delar av Sverige. Först efter tre dagar lyckas en stympad och chockad svensk ledning samla sig till motstånd. Kaoset är totalt och svenskarna saknar en fungerande organisation eftersom muslimska agenter mördat ledande svenskar i sina hem natten innan krigsutbrottet.Svenska...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

Bra skriven bok om en i nära framtida verklighet. Alla borde läsa boken och framför allt "förnekarna" borde ta till sig boken. Om man ser vad som har hänt i Sverige så blir sannolikheten att det som beskrivs i boken kan bli vår verklighet.............

Betyg

Efter en ganska trovärdig prolog som skildrar läget i Sverige 2027 bryter inbördeskriget ut i juli. Författaren tar oss med spännande vändningar, en god portion humor och riklig kryddning med historiska referenser, genom ett halvt års krigande som verkar inspirerat av kriget på Balkan under 1990-talet. Kriget blottar motsättningar mellan olika etniska grupper. Författaren drar sig inte för att använda tabubelagda "rasistord", som dock uttalas genom de krigandes munnar i vad som troligen är ett kanske något tafatt försök att skildra en hård verklighet som den kan vara. Ändå tycker jag inte att boken kan anklagas för rasism.
Friskheten, miljöskildringarna och tempot i berättelsen är imponerande, särskilt med tanke på att boken är skriven av en debutant. Att författaren lagt god tid på research, inte minst om islam, är uppenbart.
Vi får lära känna inspirerande karaktärer som ÖB Daniel Gyllenstierna och hans antagonist, universalgeniet Ahmed Ben Barka som leder de muslimska styrkorna.
Vissa avsnitt känns som spekulativt grova och överdrivna och jag tror att berättelsen skulle tjänat på att vara något nedtonad och närmare verkligheten.
Sammanfattningsvis är denna bok en riktig pärla för sommarens hängmatta!
Jag ser redan fram emot nästa del i denna svit om 4-5 böcker som tydligen planeras.

Betyg

Grymt bra och välskriven bok, fångar mitt intresse direkt och författaren har en skön ton i boken

Betyg

Det är något visst med att läsa spänningsböcker som utspelar sig i Sverige och "man känner igen sig" när omgivningar beskrivs. Jag hade samma känsla när jag läste Operation Garbo.

Det finns en hel del humor och anspelningar på namn som verkar i dagens samhälle vilket lockade mig till skratt, även om ämnet i sig inte är mycket att skratta åt.

Nu är jag lite nördig när det gäller böcker, jag hittade tre stavfel och ett sakfel inom ett område som jag anser mig vara bevandrad i, men bortsett från detta är den klart läsvärd, en påminnelse om vilken tid vi lever i och att vad som helst kan hända. Säg den bok som inte har stav- eller sakfel.

Rekommenderas av många skäl, ett av dem är att skapa politiskt medvetande, ett annat är ett par timmars underhållning. Jag lovar att du får ut mer av denna bok än en biofilm.

Jag väntar med spänning på uppföljarna och att författaren håller stilen.