Perfekt Storm

Weinz, Arne

| 2019

Perfekt Storm är en politisk och militär spänningsroman. Berättelsen är en dystopisk framtidsskildring om hur Sverige drabbas av kriget som bryter i samband med ett försök till maktövertagande. Boken är tänkt att vara den första i en serie av fyra till fem böcker som handlar om kommande inbördeskrig i Västeuropa.Lördagen den 17 juli 2027 bryter kriget ut som en blixt från klar himmel. Via vanliga kryssningsfartyg lyckas Brödraskapet landsätta tusentals välutrustade elitsoldater utan att möta motstånd. Samtidigt släpps hundratusentals gudskrigare loss.Deras kraft är förfärande och de tar snabbt kontroll över stora delar av Sverige. Först efter tre dagar lyckas en stympad och chockad ledning samla sig till motstånd. Kaoset är totalt och landet saknar en fungerande organisation eftersom agenter mördat ledande personer i sina hem natten innan krigsutbrottet.Motståndskämpar inleder en kapplöpning...

Jens Juhlin

2020-12-18

Skrattar högt för mig själv, samtidigt som jag får kalla kårar. Mest underhållande skönlitteraturen jag läst på minst 20 år.

Marko Divac

2019-11-13

Detta är den bästa bok jag har läst på många år! Högaktuell i dagens Sverige, spännande och riktigt rolig. Så underhållande att jag knappt kunde lägga den ifrån mig.
Litet extra krydda för mig som vuxit i områdena kring Botkyrka där "Kebab-kriget" utkämpas. Som "Juggo" (författarens etikett på vi som har rötterna i gamla Jugoslavien) är jag litet imponerad över författarens kunskaper om vad som hänt där nere. Relationerna till muslimerna på Balkan är litet mer komplicerade än vad som sägs i boken.

Å

Åke Thunström

2019-09-03

Boken var så spännande att jag sträckläste då jag ville veta hur det skulle sluta för Sverige och hur det skulle gå för enskilda karaktärer. De mångfacetterade krigshändelserna var spännande och kändes trovärdiga. Patriotismen vällde ibland fram när man läste enskilda historier. Vissa inslag var briljanta och etsade in sig såsom när reservkaptenen Hugo Engman (?) tog befälet över en stamanställd sergeant eller när Jas-piloterna bedömde sin egen insats som over kill.

Själva historien med en väv av realistiska krigshändelser pekar på en mycket omfattande research som torde attrahera många läsare - det vore intressant att veta vad militärer skulle säga om krigsscenariot.
Även i andra ämnen framkom gedigna kunskaper vilket imponerar. Författaren har tydligen haft ett rikt liv.

Vissa karaktärer etsar in sig såsom lätt igenkännbara Benno Roskanen/Fredrik Virtanen vars fantasifulla öden och äventyr lockar till skratt men som ändå slutar i en viss sympati för denna.

Boken skönmålar heller inte utan ”låter” den goda sidan begå grymheter i form av etnisk rensning.

Spänsten i språket finns där. Ibland blixtrar det till med njutningsbara språkliga stunder.

Sammanfattningsvis en riktig spänningsroman som pockar på en fortsättning.

L

Lars Härmä

2019-06-27

Bra skriven bok om en i nära framtida verklighet. Alla borde läsa boken och framför allt "förnekarna" borde ta till sig boken. Om man ser vad som har hänt i Sverige så blir sannolikheten att det som beskrivs i boken kan bli vår verklighet.............

John Johansson

2019-06-25

Efter en ganska trovärdig prolog som skildrar läget i Sverige 2027 bryter inbördeskriget ut i juli. Författaren tar oss med spännande vändningar, en god portion humor och riklig kryddning med historiska referenser, genom ett halvt års krigande som verkar inspirerat av kriget på Balkan under 1990-talet. Kriget blottar motsättningar mellan olika etniska grupper. Författaren drar sig inte för att använda tabubelagda "rasistord", som dock uttalas genom de krigandes munnar i vad som troligen är ett kanske något tafatt försök att skildra en hård verklighet som den kan vara. Ändå tycker jag inte att boken kan anklagas för rasism.
Friskheten, miljöskildringarna och tempot i berättelsen är imponerande, särskilt med tanke på att boken är skriven av en debutant. Att författaren lagt god tid på research, inte minst om islam, är uppenbart.
Vi får lära känna inspirerande karaktärer som ÖB Daniel Gyllenstierna och hans antagonist, universalgeniet Ahmed Ben Barka som leder de muslimska styrkorna.
Vissa avsnitt känns som spekulativt grova och överdrivna och jag tror att berättelsen skulle tjänat på att vara något nedtonad och närmare verkligheten.
Sammanfattningsvis är denna bok en riktig pärla för sommarens hängmatta!
Jag ser redan fram emot nästa del i denna svit om 4-5 böcker som tydligen planeras.

T

Tina Hansson

2019-06-19

Grymt bra och välskriven bok, fångar mitt intresse direkt och författaren har en skön ton i boken

W

Walter Kitzinger

2019-06-17

Det är något visst med att läsa spänningsböcker som utspelar sig i Sverige och "man känner igen sig" när omgivningar beskrivs. Jag hade samma känsla när jag läste Operation Garbo.

Det finns en hel del humor och anspelningar på namn som verkar i dagens samhälle vilket lockade mig till skratt, även om ämnet i sig inte är mycket att skratta åt.

Nu är jag lite nördig när det gäller böcker, jag hittade tre stavfel och ett sakfel inom ett område som jag anser mig vara bevandrad i, men bortsett från detta är den klart läsvärd, en påminnelse om vilken tid vi lever i och att vad som helst kan hända. Säg den bok som inte har stav- eller sakfel.

Rekommenderas av många skäl, ett av dem är att skapa politiskt medvetande, ett annat är ett par timmars underhållning. Jag lovar att du får ut mer av denna bok än en biofilm.

Jag väntar med spänning på uppföljarna och att författaren håller stilen.